AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kanamanin durdurulmasina ne ad verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kanamanın durdurulmasına ne ad verilir?​

Kol ve bacaklardaki büyük kanamalarda, atardamarın deri ile kemik arasına sıkıştırılarak kanamanın durdurulmasına turnike denir.
Kanaması olan nabzı hızlı derisi soluk solgun bir kişiye aşağıdaki pozisyonlardan hangisi verilmelidir?
Kanayan bölge dışarıda kalacak şekilde hasta/yaralının üstü örtülür, Şok pozisyonu verilir, Yapılan uygulamalar ile ilgili bilgiler (boğucu sargı uygulaması gibi) hasta/yaralının üzerine yazılır, Yaşam bulguları sık aralıklarla (2-3dakikada bir) değerlendirilir.
Burun kanamaları için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Avcu, kanamalarda halk arasında burnun üst kemikli kısmına baskı uygulandığına işaret ederek, “Bu uygulama yanlıştır. Burnun alt üçte birlik yumuşak kısmına, sadece kanayan tarafa değil her iki tarafa mandal şeklinde baş ve işaret parmağı ile mümkün olan en geniş alana baskı yapılmalıdır” diye konuştu.

Kanaması olan kişiye hangi pozisyon verilir?​

İç kanamalarda ilkyardım:
Kanamada şok pozisyonu verilir mi?
İç kanamalarda ilkyardım İç kanama durumunda ilkyardım yapılırken mümkün olduğunda hasta hareket ettirilmemeli, üzeri örtülerek şok pozisyonunda bekletilmeli ve hastaya ağızdan yiyecek içecek verilmeyerek durumu takip edilmelidir.
Burun kanamalarına nasıl müdahale edilir?
Ani burun kanaması yaşayan kişilerin öncelikle sakin olması gerekmektedir. Telaş yapmadan dik pozisyonda oturup başın biraz öne eğilmesi kan yutulmaması için önemlidir. Ağızda kan varsa tükürülmeli ve burun deliklerine işaret parmaklar ile 10 dakika baskı yapılmalıdır. 10 dakikadan önce baskı işlemi bırakılmamalıdır.
Burun kanamasında ilk yardım •Hasta ya da yaralının mümkünse oturması sağlanır. •Hasta ya da yaralının burun kanatları iki parmakla sıkıştırılır. •Bu işleme yaklaşık 5 dk kadar devam edilir. Kanamanın durmaması halinde hasta ya da yaralının en yakın sağlık kuruluşuna götürülmesi sağlanır.

Geri