- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kanalizasyon eğimi yüzde kaç olmalı?
Bina içi sistemlerde eğim %1 ile %2 arasında olmalıdır. Bina dışındaki sistemin uç (dış) noktalarındaki borular, en az %1 eğimle tasarlanmalıdır. Bu uç noktalardaki borularda az akış olacağından, %1 eğim, boruların temiz kalmasına yardımcı olur. Yatay eğrilikli borular pek istenmese de bazı durumlarda gerekli olabilir.Kanalizasyon içinde ne var?
Kanalizasyon tesisatında malzeme olarak, pişmiş kil, asbestli çimento, beton, sert plastik kullanılmaktadır. Bunların kesitleri daire, yumurta ve elips şekillerinde olmaktadır. Kanalların akım için 0,01-0,0003 eğimi olması lazımdır.Kanalizasyon neden yapılır?
Kanalizasyon neden yapılır?Kanalizasyon sistemi, boru hatlarından ve rögar bacalarından oluşur.Binalarda ve endüstriyel kullanımda oluşan atık su ve yağmur sularını atık su arıtma tesislerine ya da diğer su kaynaklarına taşımakta kullanılır.
Gomlekleme ne demek?
bir malzemeyi korumak için üzerinin başka bir malzeme ile kaplanması.Tuvalet borusu eğimi nasıl olmalı?
Bina içinde yatay pis su boruları % 2 eğimle döşenmelidir.Lağım suyu ne anlama gelir?
Lağım suyu ne anlama gelir?Lağım nedir türkçe sözlük anlamı? Bir yerleşim merkezinde pis atık suların akıp gitmesi için yer altında açılmış kanal, geriz.
Kanalizasyon hatlarında olan çökmeden dolayı da rögar tıkanıklığı olmaktadır. Pis su hattında bulunan atık malzeme belirli bir eğim ile şehir kanalizasyon şebekesine doğru kendi cazibesi ile gitmektedir. Çökme sonrası belli bölgelerde yığılma, geri basma ve tıkanma olmakta, hatlar ve rögarlar tıkanmaktadır.
Gömlekleme işlemi hendek kenarındaki yumuşak toprağın bulunduğu yerden hendek içine atılarak,kayalık arazi ve gömlekleme toprağının bulunmadığı yerlerde ise müteahhit tarafından daha önce inşaat sahasına getirilecek olan gömlekleme malzemesi ile boru altı ve yanlarında boş yer kalmayacak şekilde yapılacaktır.
Boru yataklama ve Gömlekleme nedir?
Boru yataklama ve Gömlekleme nedir?Yataklama ve gömlekleme (çevreleme) dolgusu; islandığında şişmeyen, organik madde içermeyen, kendi geçirgenliği olan özellikte, silt+kil içeriği %5’ten az olan kum/kırmataş (tuvenan agregadan elenmiş ve yıkanmış veya ocak/toplama taşından kırılmış ve elenmiş) malzeme ile yapılacaktır.