AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kanal tedavisi yapilmis dise kaplama yapilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kanal tedavisi yapılmış dişe kaplama yapılır mı?​

Kanal tedavisi yapıldıktan ve ölü doku çıkarıldıktan sonra dişi korumak için kaplama yapılması gereklidir. Kanal tedavisi sonrasında, diş, normal bir şekilde kullanılabilmesi için porselen ile restore edilir.

Diş Reimplantasyonu nedir?​

Travmatik yaralanma sonrası dişin alveoler soketten tamamen çıkmasına avülsiyon, travma sonucu parsiyel veya total olarak alveoler soketten çıkmış olan dişin veya dişlerin tekrar yerine yerleştiril- mesine reimplantasyon adı verilmektedir.
Nekrotik pulpa ne demek?
Pulpa dokusunun ölümü ya da nekrozu, pulpanın akut ya da kronik iltihabi veya travmatik bir yaralanma ile dolaşımın aniden kesilmesi sonucu olur. Pulpa dejenerasyonlarının ileri aşamalarında da pulpa nekrozu oluşabilir. Nekroz pulpa dokusunda yayılma miktarına göre parsiyel veya total olabilir.
Kanal tedavili dişe kaplama nasıl yapılır?
Öncelikle ağrısız ve acısız bir tedavi olması için dişe anestezi yapılır. Daha sonra diş çürüğü temizlenip, dişin özüne ulaşılınca hastalıklı ve yumuşak doku çıkarılır. Sinir ve doku artıkları temizlenir. Seanslar arasında diş iyileşene kadar geçici diş dolgu maddeleriyle dişin üzeri kapatılır.

Kanal tedavisi ve kaplama yapılan diş ağrır mı?​

Kanal tedavisi yapılan bir dişte tedaviden sonra soğuk-sıcak gibi uyaranlara karşı dişte ağrı olması söz konusu değildir. Ancak tedaviyi takip eden ilk birkaç günde özellikle çiğneme gibi dişin üzerine baskı gelen durumlarda hafif ağrı hissedilmesi normaldir.

Hemiseksiyon ne demek?​

Hemiseksiyon, sıklıkla mandibular molardişler olmak üzere çok köklü dişin iki parçayaayrılarak, bir kökün kronu ile birlikteçıkarılması olarak tanımlanır.
Reimplantasyon ne demek tıp?
Replantasyon Türk El Cerrahisi Derneği tarafından cerrahi olarak vücudun kopan bir parçasının işlevini yeniden kazandırmak amacıyla tüm yapılar ile beraber yeniden onarılması olarak tanımlanmaktadır. Bu kopan uzuvlar genellikle parmak, el, kol, bacak, saçlı deri, penis, kulak olmaktadır.
Nekrotik diş ne demek?
Nekroz, travma sonucunda da gelişebilir. Ani travmalara bağlı olarak dişin kök ucundan giren damarlarda meydana gelen kopma, çatlama veya sıkışma sonucunda diş pulpası (diş sinir dokusu) beslenemez ve bir süre sonra diş nekroze olur.
 
Geri
Üst