AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kanal tedavisi yapilan dis iltihap yapar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kanal tedavisi yapılan diş iltihap yapar mı?​

Kanal tedavisi yapılan bir dişteki dolgu veya kaplama çatlayabilir, gevşeyebilir veya kırılabilir ve bu da yeni bir enfeksiyonun başlamasına neden olabilir.

Enfekte olmuş diş ne demek?​

Bakteriler iltihaplı dişeti yoluyla kök yüzeyine açılan minik yan kanallardan dişin pulpasına ulaşarak ‘retrograd enfeksiyon’ dediğimiz iltihaplanmaya yol açarlar. *Dişin enfekte olmasının yolu ne olursa olsun tedavi edilmezse zamanla dişi çevreleyen çene kemiği bölgesinde ağrılı bir apseye yol açabilir.
Kökü iltihaplı diş kanal tedavisi olur mu?
Kanal tedavisinin iltihaba yönelik bir işlem olmaması nedeniyle diş hekimleri apseli dişe rahatlıkla kanal tedavisi uygulayabilmektedir.
Kanal tedavisi olan diş neden apse yapar?
Kanal tedavisi için kanal açıldığında havada bulunan oksijen, buraya bakteri yerleşmesine neden olabilir ve burada çoğalan bakteriler iltihap ve ağrı oluşumuna neden olur. Bakteriler diş kök ucundan dışarı itilebilir. Diş kökünün bitiminde kan damarlarının dişe giriş yapmasını sağlayan küçük bir delik bulunmaktadır.

Kanal tedavisi sonrası apse olur mu?​

Ayrıca kanal tedavisi sonrasında ekstra bir ağrı meydana gelme durumu yaşanırsa bu durumda doktorunuzla irtibata geçerek ağrınızla ilgili düzeyine yönelik bilgi vermeniz; sağlığınızın faydasına olacaktır. Çünkü bazı durumlarda kanal tedavisi sonrasında enfeksiyon veya apse durumları görülebiliyor.

Diş neden enfekte olur?​

Ağız ve diş bakımına yeterli özenin gösterilmemesi, yetersiz beslenme ve bazı hastalıklar nedeniyle diş etlerinde ortaya çıkan enfeksiyonlar, diş etlerinde iltihaplanmaya neden olabilir. Genellikle bakteriyel enfeksiyonlara bağlı olarak oluşan diş eti iltihabı gingivitis olarak da adlandırılır.
Diş kökü iltihabı nasıl tedavi edilir?
Diş kökü iltihabı tedavisi, uzman diş hekimin iltihaplanmaya neden olan durumu belirlemesi ve enfeksiyonu durdurabilmek için antibiyotik tedavisine başlamasıyla gerçekleştirilir. Bazı durumlarda iltihaplanma ilerlemiş olabilir. Bu durumda ise iltihaplı dokulara doğrudan iğne yardımıyla antibiyotik verilir.
Kanal tedavisi sonrası iltihap nasıl geçer?
Bazen kanal tedavisi sırasında bu küçük delikten dişi çevreleyen dokuya ulaşabilir. Bu durumda çevreleyen doku enfekte olur ayrıca iltihaplanması da olasıdır. Ağrı kesiciler ve antibiyotiklerle iltihabın kurutulması ve tedavi edilmesi mümkündür. Bu iltihap temizlenene kadar geçen süreç ağrılı bir süreç olabilir.
 
Geri
Üst