AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kanal tedavisi yapilan dis cekilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kanal tedavisi yapılan diş çekilir mı?​

Kanal tedavisi başarısız olduğunda, etkilenen diş için birkaç farklı seçenek bulunur. Yeniden kanal tedavisi uygulanabilir, diş çekilebilir veya apisektomi işlemi yapılır.

Kanal tedavisi öldürür mü?​

Kanal Tedavisi Dişi Öldürür mü? “Kanal tedavisi dişi öldürür” düşüncesi gerçeği yansıtmamaktadır. Kanal tedavisiyle dişin içindeki canlı doku alındıktan sonra diş sıcağa ve soğuğa karşı hissiz hale gelir, ancak çene kemiğinden ve çevre dokulardan gelen damar veya sinirlerle görevine devam eder ve kemik içinde tutunur.
Doktorunuza danışarak çeşitli ağrı kesiciler kullanabilirsiniz. Dişlerinizi günde en az 2 defa fırçalayın ve diş ipi kullanın. Kompres şeklinde buz tedavisi uygulayabilirsiniz.
Kanal tedavisi yapılan diş neden çekilir?
Yani iltihap ya da ağrı gelişmiyor. Ancak, hastanın ağız hijyenine dikkat etmemesini bağlı olarak dişte yeni bir çürük, diş sert dokusunda kırık oluşması gibi kök kanallarının içine yeniden bakteri sızıntısı yaşanması halinde tekrar enfeksiyon gelişebiliyor. 12- Tedavi başarısız olursa dişin çekilmesi gerekir.
Kanal tedavisi yapılan diş çekilirken acır mı?
2- Oldukça ağrılı bir işlemdir. DOĞRUSU: Kanal tedavisi sırasında yapılacak diş ve çevre dokular etkin bir şekilde uyuşturulduğu için korkulanın aksine tedavi sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmiyor.

Kanal tedavisi yapılan dişin ömrü ne kadardır?​

İyi bir kanal tedavisi yapılan diş, doğru ağız-diş bakımı ile bir ömür boyu kullanılabilir. Tedavi edilen dişte tekrar çürük oluşması riskine karşı düzenli olarak ağız-diş bakımı yapılarak, hekim muayenesi ihmal edilmemelidir.

Kanal tedavisi zehirler mi?​

Erken safhada tedavi edilmeyen diş çürükleri ilerleyerek pulpaya ulaşır ve burada iltihabı değişimlere neden olarak şiddetli ağrılar oluşturur. Daha sonraki aşamada bakterilerin salgıladığı asitler pulpayı öldürür. Böylelikle ortaya çıkan toksinler (zehirler) kök ucundan sızarak çene kemiğine yayılır.
Peki ya ne olur? Hekim tarafından incelenen dişin neyden dolayı çürüdüğü teşhis edilir. Gerekli incelemeler doğrultusunda dişin kurtulma ihtimali varsa diş tekrardan temizlenir ve dolgu yapılır. Ancak dişin kurtulma ihtimali yoksa dişin çekilmesi gerebilir.
 
Geri
Üst