Kanal tedavisi sonrasi hangi agri kesici?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kanal tedavisi sonrası hangi ağrı kesici?​

Kanal tedavisi ağrıyı gidermek ve dişi kurtarmak için yapılan bir tedavidir. Özellikle işlemden önce ağrı veya enfeksiyon varsa, birkaç gün süresince o dişte hassasiyet hissedilebilir. Bu duyarlılık veya rahatsızlık genellikle ibuprofen veya naproksen gibi reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar ile kontrol edilebilir.

Kanal tedavisi sonrası ağrı kesici içilir mı?​

Kanal tedavisi uygulamasının yapıldığı gün ya da; uygulandıktan sonra geçen 48 saatte, ağrı olup olmamasına bakılmaksızın direkt olarak antienflamatuar etkisi bulunan ağrı kesici tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Genel olarak diş doktorunuz bu ilacı reçetenize yazacaktır.
Kanal tedavisi ağrı süresi, işlem yapıldıktan sonraki birkaç gündür. İlk birkaç gün ağrı hissedilmesi durumunda, endişelenilecek herhangi bir durum bulunmamaktadır. İyileşme sürecinin uzun sürmesi durumunda; ağrı ve hassasiyet 2-3 hafta kadar görülebilmektedir. Ancak zaman içerisinde azalmaktadır.
Kanal tedavisinden sonra şiddetli ağrı normal mi?
Kanal tedavisi sonrasında ağrılar genelde ertesi güne geçmektedir. Kanal tedavisinden sonra şiddetli ağrı yaygın olmamakla birlikte, tedavi edilen bölgede biraz ağrı hissetmeniz normaldir. İyileşme süresince diş çevresindeki bölgenin ağrılı ve hassas olması olasıdır.
Diş çekimi sonrası ağrı kesici ilaç içilir mi?
Çekim sonrası ağrı olursa aspirin dışında bir ağrı kesici almalısınız. Aspirin, kanı sulandırıcı özelliğinden dolayı kanamayı başlatıp pıhtılaşmaya engel olabilir. Uyuşukluk geçmeye başlarken, şiddetli bir ağrı olabilir. Bu durumda hemen ağrı kesici alınmalıdır.

Kanal tedavisi zor oluyor mu?​

1-Kanal tedavisi zor ve kompleks bir tedavidir. Kök kanalı denilen bu boşluk içinde dişin gelişiminden, beslenmesinden ve savunmasından sorumlu dişe canlılık veren pulpa adı verilen bir bağ dokusu bulunuyor. Bu doku çeşitli nedenlerle iltihaplanabiliyor veya mikroorganizmaların yerleşmesi ile enfekte olabiliyor.
 
Geri
Üst