- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kanada öğrenci vizesiyle çalışılır mı?
Kanada’da Master/ Doktora ya da Lisans eğitimi alan uluslararası öğrencilere haftada 20 saat çalışma izni verilir.Bu çalışma izni kampüs dışında da geçerlidir. Bir diğer güzel şey ise öğrenciyken, sömestr ve yaz tatillerinde tam zamanlı olarak da çalışabiliyorsunuz.Kanada eğitim sistemi neden iyi?
Şu anda uluslararası öğrenciler tarafından yüksek öğrenim için en çok tercih edilen ülkelerden biri. Çalışma sonrası çalışma ve göçle ilgili liberal hükümet politikalarına ek olarak, staj fırsatlarıyla dolu yüksek kaliteli eğitim, uluslararası öğrenciler için mükemmel bir kombinasyon oluşturmaktadır.Kanada öğrenci bursu ne kadar?
Her yıl 160’tan fazla burs, 3 yıllık bir süre için verilirken yılda 50.000$ destek alırsınız. Başvurularınızı temmuz ve kasım ayları arasında yapmanız gerekir. Üniversite öğrenci bursları arıyorsanız, öncelikli hedefiniz Kanada’da eğitim almak olmalıdır.
Kanada eğitim sistemi nasıl?
Kanada’da zorunlu eğitim süresi, 6 ile 16 yaş arasında 10 yıl sürmektedir. Okul öncesi eğitim 3-5 yaş arasındaki çocuklara verilirken, ilköğretim eğitimi 6-14 yaş grubu arasındaki çocuklara verilmektedir. Kanada eğitim sistemi kapsamlı, saygılı ve geniş kitlelere hitap etmektedir.
Kanada eğitim sistemi iyi mi?
OECD ülkeleri arasında yapılan araştırmalara göre eğitim kalitesinde dünyanın en iyi 3. ülkesi seçilen Kanada; eğitime ayırdığı bütçe, okullarındaki teknolojik donanım ve öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile ön plana çıkmakta, bu özellikleri ile de dünyadaki birçok öğrencinin dikkatini çekmektedir.Kanada Eğitim Sistemi kaçıncı sırada?
Dünyanın en iyi eğitim sistemlerine sahip olan 7 ülkesinden biri de Kanada’dır. OECD ülkeleri arasında yapılan araştırmalara göre eğitim kalitesiyle dünyanın en iyi 3. ülkesi seçilmiştir. Halkın okuma yazma oranı %99 seviyesindedir.Kanada’da burslu okunur mu?
Üniversite burs olanaklarıyla lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim alan öğrencileri destekliyor. Burs başvuruları ekim ile aralık ayları arasında yapılıyor. Burs ücretleri ise 7 bin ile 25 bin kanada doları arasında değişiklik gösteriyor. Bir öğrenciye birden fazla burs sağlanabiliyor.
Kanada zorunlu eğitim kaç yıl?
Temel ve zorunlu eğitimin 10 yıl olduğu Kanada’da okullar ülke genelinde eylül ayında açılır ve haziran ayında kapanır. Hem devlet okullarının hem de özel okulların bulunduğu Kanada’da devlet okulları genellikle Kanada vatandaşlarına eğitim vermektedir.