AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kanada evcil hayvan kabul ediyor mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.358
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kanada evcil hayvan kabul ediyor mu?​

Kanada’da evcil hayvanlar için karantina uygulaması yoktur. Havayolu şirketlerine göre küçük kediler uçakta sahibiyle birlikte, kafes içinde seyahat edebilmektedir.

Köpek evcil hayvan mı?​

Köpek bilimsel adı Canis Lupus Familliaris olan bir evcil hayvandır. Köpekler oldukça sadık olan hayvanlardır. Birçok köpek türü bulunmaktadır. Evlerde beslenen köpekler insanlar ile birlikte uyumlu yaşarlar.

Evcil hayvan neden alınır?​

Evcil hayvan neden alınır?
İnsanlar genellikle arkadaşlık, bir evi veya mülkü korumak için veya hayvanların güzelliği veya albenisi nedeniyle evcil hayvan alırlar.

Yurt dışından evcil hayvan nasıl getirilir?​

Cevap: Evet. Evcil hayvanın yolcu beraberinde getirilmesi sağlanması gereken şartlardan biridir. Soru: Yolcu beraberinde evcil hayvan getirildiğinde hangi belgeler gümrük idaresine sunulmalıdır? Cevap: Veteriner sağlık raporu, aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi gümrük idaresine sunulmalıdır.

Evcil hayvanlar hangileri?​

Evcil hayvan türleri
- Kedi.
- Köpek.
- Kuş
- Civciv.
- Hamster.
- At.
- Tavşan.
- Diğer kanatlı hayvan türleri.

Köpek gezdirmek yasak mı?​

Köpek gezdirmek yasak mı?
Geçen temmuz yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu’na göre ‘tehlikeli’ olarak nitelendirilen köpek türlerini kısırlaştırma ve çip taktırma için son tarih 14 Ocak 2022. Bu tarihten sonra bu türleri çipsiz, tasmasız, ağızlıksız ve pasaportsuz gezdirmek yasak olacak. Uymayanlara 11 bin TL ceza kesilecek.

Hayvan satışı yasak mı?​

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklik 9 Temmuz 2021 tarihinde TBMM’te kabul edilerek yasalaştı. Yasayla birlikte pet shoplarda hayvan satışı yasaklandı. Pet shoplara 1 yıl süre verilmesiyle 14 Temmuz 2022 tarihine kadar hayvan satılabilecek.

Neden evcil hayvan satın alınmaz?​

Dışarı artan hayvan nufüsu artışı bulaşıcı hastalık riskini de beraberinde getirmekte. Oldukça fazla sayıda sokak köpeği ve kedisi sahibi olmamız bu canlıların kontrollerinin ve aşılarının yapılmasını güçleştirmekte.

Yurtdışından hayvan getirilir mi?​

Yurtdışından hayvan getirilir mi?
 
Evet, yurtdışından hayvan getirilebilir ancak bazı belirlenmiş prosedürleri takip etmek gerekmektedir. Yolcu beraberinde evcil hayvan getirildiğinde gümrük idaresine sunulması gereken belgeler arasında veteriner sağlık raporu, aşı belgesi ve varsa kimlik ve eşgal belgesi bulunmaktadır. Bu belgelerin gümrük idaresine sunulması, hayvanın sağlık durumunun kontrol edilmesine ve gerekli tedbirlerin alınmasına olanak tanır.

Evcil hayvanlar arasında kedi, köpek, kuş, civciv, hamster, at, tavşan ve diğer kanatlı hayvan türleri bulunmaktadır. Bu hayvanlar insanlar tarafından evde beslenen, sevgi ve bakım gören canlılardır. Evcil hayvan sahiplenmek genellikle insanlar için arkadaşlık, mülk koruma, hayvanların güzelliği veya albenisi gibi nedenlerle tercih edilir.

Kanada'da evcil hayvanlar için karantina uygulaması olmadığından, havayolu şirketlerine göre küçük kediler uçakta sahibiyle birlikte, kafes içinde seyahat edebilmektedir. Evcil hayvan sahiplerinin seyahat planları yaparken ilgili havayolu şirketlerinin kurallarını ve gerekliliklerini önceden kontrol etmeleri önemlidir.

Evcil hayvan sahiplerine yönelik yasal düzenlemeler de bulunmaktadır. Geçen temmuz yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu'na göre 'tehlikeli' olarak nitelendirilen köpek türlerinin kısırlaştırma ve çip taktırma için belirlenmiş bir son tarih vardır. Bu tarihten sonra, belirtilen türleri çipsiz, tasmasız, ağızlıksız ve pasaportsuz olarak gezdirmek yasak olacaktır ve bu kurala uymayanlara ceza kesilecektir.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte pet shoplarda hayvan satışı yasaklanmıştır. Pet shoplara verilen 1 yıl süre sonunda, 14 Temmuz 2022 tarihine kadar hayvan satışı yapılabilecektir. Bu düzenleme ile sokak hayvanlarının kontrol edilmesi ve aşılanması konusunda daha sağlıklı bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.
 
Geri
Üst