AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kanada Community College nedir?

Editör

Yeni Üye

Kanada Community College nedir?​

Kanada community college, lise mezunlarına ve ileri eğitim almak isteyen kişilere çeşitli alanlarda çalışmalar sunan ve devlet tarafından finanse edilen bir eğitim kurumu modelidir. Kanada devlet kolejleri öğrencilerine mesleki eğitim, staj, İngilizce eğitimi gibi birçok farklı alan sunmaktadır.

Kanada okullarının sahibi kim?​

Kanada Okulları Tuzla Kampüsü Kurucusu Erkin Okutan, 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçecek okul hakkında bilgi verirken, ‘Okutan, bize verilen bir soyadı. Yani eğitmek, okutmak bizim geleneğimizde var. Bütün bir aile olarak hepimiz eğitimciyiz.
Kanada CO OP programı nedir?​
Kanada’da devlet üniversiteleri veya özel kolejler tarafından uygulanan sertifika programları ile maaşlı staj programlarının birleştirildiği, yabancı öğrencilere hem eğitim hem iş tecrübesi kazandırmayı amaçlayan bir programdır Co-Op.

Amerika Community College nedir?​

Amerika Community College nedir?
Amerika’da Community College eğitimleri 2 Senelik ÖnLisans Diploma programlarıdır. Amerika’ da 2 yıllık eğitim veren Üniversitelere Community College (yüksek okul) denir. Türkiye’de 2 senelik önlisans eğitimleri ile tamamen aynıdır. Aynı standart ve özellikleri taşır.

Kanada’da eğitim ücretli mi?​

Kanada’da eğitim ücretli mi?
Kanada’da yıllık ortalama üniversite ücretleri 15.000-50.000 CAD arası değişir.

K12 eğitim modeli nedir?​

K12; Kanada, ABD ve Avusturalya’da ilk, orta ve lise dengi okulların siteleri için belirlenmiş bir standarttır. Kindergarten ve 12th grade terimlerinden türemiştir. Kindergarten; 4-6 yaş aralığında okula başlayan çocukları temsil ederken 12thgrade veya grade 12 ise 12.sınıf anlamına gelmektedir.

CO OP programı ne demek?​

“Cooperative Education Program”ın kısaltması olan “CO-OP”, Üniversite – İş dünyası entegre eğitim modelidir. CO-OP’un amacı eğitim ile çalışma hayatını bütünleştirmektir. Bu modelle öğrenciler bir yandan eğitimlerine devam ederken diğer yandan iş deneyimi kazanırlar.
Co Op staj ne demek?​
“CO-OP” (CooperativeEducation) Üniversite – İş dünyası işbirliğine dayalı bir eğitim modeli olup, öğrencinin lisans öğrenimi sırasında bir firmada veya kurumda çalışmasını gerektirir. Amaç; teorik eğitim ile çalışma hayatını bütünleştirmektir.

Kanada devlet üniversiteleri ücretli mi?​

Kanada devlet üniversiteleri ücretli mi?
Kanada’da üniversite ücretleri başvurmak istediğiniz üniversite ve bölüme göre farklılık gösterir. Ortalama bir Kanada Üniversitesi fiyatı yıllık eğitim ücreti $20,000- $45,000 CAD Kanada doları arasında değişir. Üst sıralamada yer alan Kanada üniversite fiyatları $45,000-$65,000 CAD Kanada doları arasında değişir.

Kanada Community College, genellikle lise mezunlarına yöneldiği için temel eğitimler sağlayan ve ileri eğitim alanında çalışmak isteyen kişilere çeşitli programlar sunan eğitim kurumlarıdır. Devlet tarafından finanse edilen ve genellikle mesleki ve uygulamalı eğitim odaklı olan bu kolejler, öğrencilere pratik beceriler kazandırmayı hedefler.

Kanada'da bulunan devlet kolejleri, öğrencilere geniş bir yelpazede mesleki eğitim, staj imkanları, dil eğitimi gibi farklı alanlarda programlar sunmaktadır. Bu programlar, öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı beceriler kazandırmayı amaçlar.

Kanada okullarının sahibi olarak bahsedilen Erkin Okutan, Kanada Okulları Tuzla Kampüsü'nü kurmaktan ve eğitim alanında uzmanlaşmaktan bahsediyor. Aile geleneğinde eğitimin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, eğitimci bir aile olduklarını vurgulamaktadır.

Kanada'da CO-OP programı, öğrencilere hem eğitim hem de iş tecrübesi kazandırmayı amaçlayan bir programdır. Devlet üniversiteleri veya özel kolejler tarafından uygulanan bu programda öğrenciler, teorik eğitimlerinin yanı sıra gerçek iş deneyimi de yaşayarak kendilerini geliştirme fırsatı bulurlar.

K12 eğitim modeli, Kanada, ABD ve Avustralya'da kullanılan bir standarttır ve çocukların okul hayatlarını belirler. Kindergarten'dan 12. sınıfa kadar olan eğitim sürecini kapsayan bu model, öğrencilerin akademik gelişimlerini takip etmeyi sağlar.

CO-OP programı, “Cooperative Education Program”ın kısaltması olup, üniversite eğitimini iş dünyası deneyimiyle birleştirmeyi amaçlayan bir modeldir. Öğrencilere hem teorik bilgi hem de pratik deneyim kazandırmayı hedefler.

Co-Op staj, öğrencilere lisans eğitimleri sırasında bir firmada veya kurumda çalışma fırsatı sunan bir eğitim modelidir. Bu sayede öğrenciler, teorik eğitimlerini pratikte uygulama şansı bulurlar.

Kanada'daki devlet üniversitelerinin ücretleri başvurulan üniversite ve bölüme göre farklılık gösterir. Yıllık eğitim ücretleri genellikle ortalama olarak $20,000 ile $45,000 CAD arasında değişmektedir, ancak üst sıralamada yer alan üniversitelerin ücretleri daha yüksek olabilir.

Geri