Kan Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kan portakalı suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay bardağı damla çikolata (Pakmaya kurumsal)
1 paket vanilin
Tabanı için kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş
2 adet kan portakalı
Kan Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ve yumurtayı çırpın. Sıvı yağ, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.
Vanilin, kabartma tozu, unu eleyip ekleyin ve çırpın. Son olarak çikolatayı ek edin.
Tabanına portakal dilimlerini dizip, kek harcını dökün.
180 derecede evvelce ısıtılmış fansız fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Afiyet şifa olsun.
Kan Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kan portakalı suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay bardağı damla çikolata (Pakmaya kurumsal)
1 paket vanilin
Tabanı için kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş
2 adet kan portakalı
Kan Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ve yumurtayı çırpın. Sıvı yağ, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.
Vanilin, kabartma tozu, unu eleyip ekleyin ve çırpın. Son olarak çikolatayı ek edin.
Tabanına portakal dilimlerini dizip, kek harcını dökün.
180 derecede evvelce ısıtılmış fansız fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Afiyet şifa olsun.
Kan Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı