- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kamyon kantarı nedir?
Kamyon kantarı, kamyon kantara çıktığında tartım değerlerini sağlamak üzere birlikte çalışan birçok bileşenden oluşan bir sistemdir.Kamyon kantarı nasıl çalışır?
Tır Kantarı Nasıl Çalışır? Araçların AKS değerini yani bulunduğu yüzeye uyguladığı ağırlığı ölçerek kg bazında sonuçlar veren tır kantarı temel olarak iki farklı terminale sahiptir. Alüminyumdan yapılan hassas platform ile bu platformdan alınan verileri inceleyen bir indikatör bulunmaktadır.Daralı tartım ne demek?
SABİT DARALI TARTIM Terminalin “ Sabit Daralı Tartım “ özelliği sayesinde aynı araçla yapılan birden çok tartımda boş araç ağırlığının bir kez tartılması yeterli olmaktadır. Tartım işlemi yapılacak araç ekranın sağ tarafında bulunan tablodan [TAB] tuşuna basılarak aşağı ve yukarı ok tuşları yardımıyla seçilir.
Tır Kantarı nedir?
Yurtiçi veya yurtdışı lojistiğin daha çok taşıtlarla yapıldığı ticaret sektörlerinde alınan veya satılan malın taşıtla birlikte boş ve dolu tartarak net ağırlığı belirlemeye yarayan kantara taşıt kantarı denir.Kantar nedir nasıl çalışır?
KANTAR NEDİR? Ağır cisimleri tartmak için kullanılan tek kollu terazi. Kantar, esas olarak yatay bir kol, bu kolun ucunda, tartılacak cismi asmaya yarayan çengel, ayrıca kol üzerinde hareket eden sabit bir ağırlık (kantar topu) ile kantar bıçağından meydana gelmiştir. Kantar bu yapısı ile bir çeşit kaldıraçtır.Kantar ölçümü nedir?
Kantara giriş yapan her aracın tartımı kaydedilir ve çıkış esnasında ilk tartım ile son tartım arasındaki değer hesaplanır. Araçların ruhsatlarında boş olarak tartımları yazılmaktadır.
Kantarda tartım nasıl yapılır?
Darası alınmış ne demek?
Içine bir şey konulacak kabın ağırlığını tartmak. Tare.Darası alınmış ne demek edebiyat?
Darasını almak: İçine bir şey konulacak kabın ağırlığını hesaplamak. Darasını düşmek (çıkarmak): Bir şeyi kabıyla birlikte tarttıktan sonra kabın ağırlığını düşmek. Daraya atmak (çıkarmak): (deyiminin anlamı) Değer vermemek.
Kantar sorumlusu ne iş yapar?
Kapı/kantar programına gerekli bilgilerin girişlerini gümrük beyannamesi aracılığı ile sağlayan/kontrol eden, kapı/kantara giriş-çıkış yapan araçların fiziksel kontrol/tartımını yapan ve dokümante eden, kantar kalibrasyonlarında ilgiliyle koordinasyonu sağlayan kişidir.Boş Kamyon kantara girer mi?
Kantara / yol yük denetim istasyonlarına; kamyonetiniz boş da olsa girmeniz gerekir. Kamyonetlerin; kantara girmesi yönünde uyarı levhaları istasyon öncesi bulunmakta ve girmeyen araç plakası ile araç sahiplerine kaçtı cezası uygulanmaktadır.Kantar memuru ne iş yapar?
Kantar Memuru; kantara gelen araçların güvenilir şekilde tartımlarını yapmakla görevlendirilen personeldir. * Borsa kantarlarında tartım hizmetlerini yerine getirmek.