AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kamuda stratejik plan nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kamuda stratejik plan nedir?​

5018 sayılı Kanunda stratejik plan; kamu idarelerinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren plan şeklinde tanımlanmaktadır.
Kamu kurumlarında stratejik planlara uygun olarak hazırlanan performans programları ne kadarlık bir süreyi kapsar?
(6) Stratejik planlar beş yıllık dönemi kapsar. (7) Stratejik planlarını bu Yönetmelikte belirlenen takvime uygun olarak süresinde hazırlamayan kamu idareleri, Sayıştaya ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonuna bildirilir.
Kamu mali yönetim ne demek?
Kamu mali yönetimi, Kanunda (md. 3), fonksiyonel bir yaklaşımla “kamu kaynaklarının tanımlanmış standartlara uygun olarak etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasını sağlayacak yasal ve yönetsel sistem ve süreçler” şeklinde tanımlanmıştır.

Stratejik planlar kaç yıllık dönemi kapsar?​

MADDE 7 – (1) Stratejik planlar beş yıllık dönemi kapsar. (2) Stratejik planlar en az iki yıl uygulandıktan sonra stratejik planın kalan süresi için güncelleştirilebilir.
Stratejik plan ne kadar sürede hazırlanır?
5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 31. maddesinde “Vali, mahallî idareler genel seçimlerinden itibaren altı ay içinde; kalkınma plan ve programları ile varsa bölge planına uygun olarak stratejik plan ve ilgili olduğu yıl başından önce de yıllık performans planı hazırlayıp il genel meclisine sunar.
Stratejik planın süresi ne kadar olmalıdır?
MADDE 7 – (1) Stratejik planlar beş yıllık dönemi kapsar. (2) Stratejik planlar en az iki yıl uygulandıktan sonra stratejik planın kalan süresi için güncelleştirilebilir. Güncelleştirme, stratejik planın misyon, vizyon ve amaçları değiştirilmeden, hedeflerde yapılan nicel değişikliklerdir.
Yasama organı bu görevini, Anayasa, TBMM İçtüzüğü, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu ve 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında kullanmaktadır (Bağlı, 2012:123). Anayasanın “Kesin Hesap” başlıklı 164’üncü maddesi yasama organının bütçe uygulama sonuçlarını nasıl denetleyeceğini düzenlemiştir.
 
Geri
Üst