AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kamuda calisan bir ogretmen etut merkezinde calisabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kamuda çalışan bir öğretmen etüt merkezinde çalışabilir mi?​

ÖZEL OKULLARDA ÇALIŞMA Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenler ilgili yönetmelik ve hükümler kapsamında özel öğretim kurumlarında görev alabilmektedir. Ancak öğretmenler etüt merkezlerinde, özel öğretim kursları dışında kalan kurslarda görev alamamaktadırlar.

Meb kadrolu öğretmen özel okulda ders verebilir mi?​

Bu maddeye göre Öğretmenler resmi izin almak şartıyla ve resmi yazıyla gireceği ders saati yazılırsa özel okullarda ücret karşılığında çalışabilir.
Devlet okulundaki öğretmen özel okulda kaç saat derse girebilir?​
Görevlendirilecek öğretmenlerin; resmi görevli olduğu kurum ile Özel Öğretim Kurumlarında alacağı derslerin toplam ders saati haftada 30 saati geçemeyecektir.

Dershane öğretmeni en fazla kaç saat derse girer?​

Dershane öğretmeni en fazla kaç saat derse girer?
Okullarda görevli öğretmenler ile ders saati ücretli görevlendirilen uzman öğreticiler, haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere 40 saate kadar ders okutabilecek.

MEB öğretmen özel kursta çalışabilir mi?​

MEB öğretmen özel kursta çalışabilir mi?
Resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez.

Etüt merkezinde çalışan öğretmenler ne kadar maaş alıyor?​

İş hayatına yeni başlamış bir etüt öğretmeni 3.000 TL maaş elde edebilmektedir. Uzmanlık, tecrübe ve kıdemle ortalama 5.000 TL’ye kadar kazanç sağlayabilirler. Bu alanda alınan en yüksek maaş ise 6.500 TL ye kadar çıkmaktadır.

Özel okullarda sınıf öğretmen kaç saat derse girer?​

LILI Özel okullarda görev yapan öğretmenlere, ilgi (b) Yönetmeliğin 26 nci maddesinin dördüncü fikrasında yer alan “Okullarda görevli öğretmenler ile uzman öğreticiler haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere toplam 40 saate kadar ders okutabilir.” hükmü doğrultusunda, okulun …
Özel okula öğretmen ataması nasıl yapılır?​
Özel Okul Açarken Mutlaka Özel Okul Müdürü evrakları dosyaya konulur. Daha sonra Özel Okul Ruhsatı alındıktan sonra bütün personelin atama işlemeleri yapılır. Özel okullarda müdür, müdür yardımcısı, öğretmen ve diğer personel olarak çalışan tüm personelin özel öğretim kurumlarına uygun olarak ataması yapılır.

Kamuda çalışan bir öğretmenin etüt merkezinde çalışabilmesi konusunda yapılan araştırmalar ve paylaşılan bilgilere göre öğretmenler, özel öğretim kursları dışında kalan kurslarda etüt merkezlerinde görev alamamaktadırlar. Yani, kamuda görev yapan bir öğretmen, etüt merkezinde çalışamayabilir.

Özel okullarda ise Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli öğretmenler belirli şartlar altında özel okullarda ders verebilirler. Resmi izin almak şartıyla ve resmi yazıyla belirtilen ders saatleri doğrultusunda özel okullarda ücret karşılığında çalışabilirler. Ancak görevlendirilecek öğretmenlerin, resmi görevli oldukları kurum ile özel öğretim kurumlarında alacakları toplam ders saati haftada 30 saati geçmemelidir.

Dershane öğretmenlerinin ise haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli olarak 20 saat olmak üzere, toplamda 40 saate kadar ders verebildikleri bilinmektedir.

Öğretmenlerin MEB'den özel öğretim kurumlarına görev verilmesi durumunda özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev almaları mümkün değildir.

Etüt merkezlerinde çalışan öğretmenlerin maaşları ise genellikle uzmanlık, tecrübe ve kıdeme bağlı olarak değişmektedir. Yeni başlayan bir etüt öğretmeninin maaşı yaklaşık olarak 3.000 TL olabilirken, uzmanlaşma ve kıdem arttıkça bu miktar 5.000 TL'ye kadar çıkabilmektedir. En yüksek maaşlar ise 6.500 TL'ye kadar ulaşabilmektedir.

Özetle, kamuda çalışan bir öğretmenin etüt merkezinde çalışabilmesi sınırlı olsa da özel okullarda ve dershanelerde belirli şartlar altında görev alabilirler. Bu durumlar genel olarak yönetmelik ve hükümlere göre belirlenmektedir.

Geri