Kamuda aile danismani nasil olunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kamuda aile danışmanı nasıl olunur?​

Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi lisans programlarını tamamladıktan sonra aile danışmanlığı alanında yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlamış olanlar aile danışmanı sayılır ve ayrıca bunlardan merkezlerde çalışmak için sertifika istenmez.
Hangi bölüm mezunları aile danışmanı olabilir?
Bu nedenle aile danışmanı eğitimi tamamlanması gereken bir meslek dalıdır. Psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyoloji, sosyal hizmet gibi dallardan ya da tıp ve hemşirelik gibi sağlık alanındaki programlardan en az 4 yıllık lisans programından mezun olmak ilk şarttır.
Lise mezunu aile danışmanı olabilir mi?
Lise mezunları, aile danışmanlığı olarak iş yaşamına katılamazlar. Aile danışmanı olarak görev yapmak isteyen lise mezunları, üniversitelerin ilgili bölümlerini okumalıdır. Mezuniyet sonrası Aile Danışmanlığı Eğitimi almalı ve bu eğitimi başarıyla tamamlayıp Aile Danışmanlığı Sertifikası sahibi olmaları gerekmektedir.

Aile danışmanı olarak kimler atanabilir?​

Aile Danışmanı Olarak Kimler Atanabilir? Üniversitelerin psikolojik danışmanlık ve rehberlik, psikoloji, sosyoloji, çocuk gelişimi, sosyal hizmet, hemşirelik ve tıp bölümlerini bitiren kişiler, aile danışmanı olabilir.
Aile Danışmanlığı kimler olabilir?
(2) Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi lisans programlarını tamamladıktan sonra aile danışmanlığı alanında yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlamış olanlar aile danışmanı sayılır ve ayrıca bunlardan merkezlerde çalışmak için sertifika …
Devlet memuru aile danışmanlık yapabilir mi?
(2) Merkezler, ihtiyaç durumuna göre zorunlu personele ek olarak sağlık, hukuk ve benzeri konularda danışmanlık hizmetlerini yürütecek personel çalıştırabilir veya bu konularda hizmet satın alabilirler. (3) İl müdürlüğünce onaylanan aile danışmanı dışında, herhangi bir kişi aile danışmanı olarak çalıştırılamaz.

Aile Danışmanlığı kaç puanla atanır?​

Başvuru şartları neler? Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na en az 60 KPSS puanı ile personel alımı yapılacak. Adaylar başvurularını 10/01/2022-20/01/2022 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.
Herkes aile danışmanı olabilir mi?
Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmetler ve üniversitelerin ilgili bölümünde mezun olup Aile Danışmanlığı Eğitim Sertifikası bulunan herkes aile danışma merkezi açabilir.
Aile danışmanı olmak için üniversite şart mı?
Aile danışmanı olmak için üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Tıp veya Hemşirelik bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bu bölümlerden birini bitirenler Aile Danışmanlığı Eğitimi alarak bu mesleği icra ederler.

Kimler Aile Danışmanlığı Merkezi açabilir?​

Aile danışmanı merkezlerini kimler açabilir? Yönetmeliğe göre gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişileri ve bu yetkiye sahip kamu kurum ve kuruluşları, aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının il müdürlüklerine başvurarak Aile Danışma merkezleri açabilecektir.
Aile Danışmanlığı kimler başvurabilir?
KİMLER BAŞVURABİLİR? Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin 4 Eylül 2012 tarihli sayısında yayımlandı. Bu eğitime başvurabilecek meslek grupları Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Hemşirelik, Tıp ve Sosyoloji Mezunlarıdır.
 
Geri
Üst