Kamu yonetiminde Durumsallik yaklasimi ne anlama gelir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kamu yönetiminde Durumsallık yaklaşımı ne anlama gelir?​

Durumsallık Yaklaşımı, her yer ve zamanda geçerli en iyi bir organizasyon yapısı ve yönetim ilkesi olmadığını, bunların şartlara bağlı değişkenler olduğunu savunan yönetim bilimi yaklaşımıdır.

Durumsallık yaklaşımı neyi inceler?​

1. DURUMSALLIK YAKLAŞIMI. Durumsallık yaklaşımı, örgütü açık bir sistem olarak ele aldığı için örgütü etkileyen birçok içsel (işin çalışanların niteliği, görev, vizyon, amaçlar v.b. gibi) ve dışsal (müşteriler,yönetim yasalar, pazar ve rekabet şartları, kültürel yapı v.b. gibi) faktörler olduğunu belirtmiştir.
Durumsallık Yaklaşımı Temsilcileri Durumsallık yaklaşım terimi olarak 1967 yıllarında ele alınmıştır. Çevre koşullarında var olan değişim ve aynı zamanda belirsizlik hali de üzerinde tartışılan önemli bir konu haline gelmeye neden olmuştur.
Durumsal yönetim yaklaşımı nedir?
Durumsallık yaklaşımı, yönetimde bir sabit durumun olmadığını ve her an her şeyin değişebilecek bir yapıya sahip olduğunu savunan bir yaklaşım biçimidir.
Durumsallık yaklaşımının eleştirileri ve sınırları hangi konuları içermektedir?
Durumsallık yaklaşımı, örgütü açık bir sistem olarak ele aldığı için örgütü etkileyen birçok içsel (işin çalışanların niteliği, görev, vizyon, amaçlar v.b. gibi) ve dışsal (müşteriler,yönetim yasalar, pazar ve rekabet şartları, kültürel yapı v.b. gibi) faktörler olduğunu belirtmiştir.

Durumsallık yaklaşımı açısından teknoloji bir organizasyonda neleri etkiler?​

Durumsallık yaklaşımının ana fikri, bir organizasyonun yapı ve süreçlerini belirleyen unsurların, organizasyonun kullandığı teknoloji ile organizasyonun ilişkili olduğu çevresel unsurlar olduğudur.

Koşulsallık ne demek?​

Koşulsallık yaklaşımı, organizasyonun içinde bulunduğu çevrenin unsurları ile belirli yönetim kavram ve teknikleri arasında fonksiyonel bir ilişki araştırmaktadır.

Geri