- Konu Yazar
Kamu yönetimi üzerinde ilk bilimsel çalışmayı kim yaptı?
Kamu yönetimi disiplinin başlangıcı olarak gösterilen Woodrow Wilson’un 1887 tarihli İdarenin İncelenmesi makalesi ile 1911 tarihli Frederick Winslow Taylor’un Bilimsel Yönetimin İlkeleri isimli çalışması bunun için seçilmiş iki önemli araç olarak görülmüştür.Idarenin incelenmesi makalesi kime aittir?
Woodrow Wilson’ın, Nisan 1887’de Political Science Quarterly dergisinde (1887:197-222) yayınlanan, İdarenin İncelenmesi (The Study of Administration) adlı makalesi, genellikle Kamu Yönetimi disiplinin kuruluş belgesi; yayınlandığı tarih (1887) kuruluş tarihi; yazarı (Wodrrow Wilson) ise kurucusu kabul edilir.Kameral Bilimler Kürsüsü nerede kuruldu?
Kameral Bilimler Kürsüsü nerede kuruldu?Kameral Bilim, Kammer görevlilerinin eğitilmesi amacıyla 16. yüzyılda da 1559’da Tübingen’de kurulan, daha sonra üniversite içerisine alınan “Collegium illustre”, Braunschweig’ta Collegium Carolinum” vd.
Yönetim konusu bilimsel olarak ilk kez ne zaman nasıl ele alınmıştır?
Yönetim konusu bilimsel olarak ilk kez ne zaman nasıl ele alınmıştır?1.2. BİLİMSEL YÖNETİM DÖNEMİ 1880 yılında başlayan yönetim hareketi endüstrinin sorunlarının ortaya çıkmasını sağladığı gibi yönetim üzerine düşünen ve uygulayıcıların çalışmalarının yoğunlaşmasına neden olmuştur. “Yönetim bilimsel olarak 1880’li yıllarda başlamıştır.