AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kamu yonetimi ozel sektorde ne is yapar?

Editör

Yeni Üye

Kamu yönetimi özel sektörde ne iş yapar?​

Kamu Yönetimi mezunları genelde kaymakam olarak mezun olur. Bunun dışında bürokrat olabilirsiniz ya da özel sektörde, bankalarda, telekomünikasyonda görev alabilirsiniz.

Kamu Yönetimi mezunu Ne öğretmeni olabilir?​

Yeni düzenlemeye göre Türkçe öğrenim gören Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi, Şehir ve Bölge Planlaması, Çevre Mühendisliği bölümü mezunları da mahalli idareler grubu öğretmenliğine başvurabilecektir.
Kamu Yönetimi okuyan avukat olur mu?​
Hukuk bölümlerine yatay geçiş ve çift ana dal olanağı bulunmamaktadır. Öğrencinin ideali hukuk okumaksa bu idealin peşinden gitmelidir. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi türü bölümlerinin de belli bir düzeyde hukuk eğitimi verdiği, iyi anlaşılarak tercih edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Kamu yönetimi nasıl bir bölüm?​

Kamu yönetimi nasıl bir bölüm?
Kamu yönetimi öğrencilerin idari, siyasi ve hukuki konularda uygulamalı bilgi edinmesi ve yönetim bilimi alanındaki tarihsel gelişmeleri takip ederek değerlendirme yapabilme becerisini kazanmasını sağlayan lisans programıdır. 4 yıllık bir bölümdür fakat bazı üniversitelerde hazırlıkta bulunmaktadır.

Kamu yönetiminden atanmak için kaç puan almak gerekir?​

Kamu yönetiminden atanmak için kaç puan almak gerekir?
KAMU YÖNETİMİ KPSS TABAN PUANI
Kadro Kodu | MinPuan | MaxPuan
3117727 | 84,981 | 84,981
3117729 | 82,154 | 89,301
3117723 | 83,558 | 89,686
3117725 | 81,695 | 83,516

Siyaset Bilimi ve kamu yönetimi Bölümü önü açık mı?​

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleri, niteliğin en öne çıktığı alanlar. Bu durumda kendini geliştiren öğrencilerin mezun olduktan sonra özel sektörde iş bulması da mümkün. Şirketlerin genelde dış ticaret olmak üzere üst düzey kademelerinde iş alanları var.

Siyaset Bilimi ve kamu yönetimi mezunu ne kadar maaş alır?​

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Ne Kadar Maaş Alır? Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunlarının aldıkları maaş çalışmak istedikleri sektöre göre değişiklik gösterir. Kamuda çalışan mezunların maaşı asgari ücretin iki buçuk katı yani 7.000 TL’dir.
Özel yönetim ne demek?​
Kamu yönetimi ve özel yönetim, genel bir kavram olan yönetimin alt dallarını oluştururlar. Kamu yönetimi kavramı, yönetimin kamu kurumlarıyla ilgili dalını; özel yönetim ise, kamu kurumlan dışındaki özel işletmelerde uygulanan yönünü anlatmak için kullanılır.

Kamu Yönetimi mezunu formasyon alabilir mi?​

Kamu Yönetimi mezunu formasyon alabilir mi?
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin Kamu Yönetimi ve Hukuk mezunları pedagojik formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabiliyorlar.

Kamu Yönetimi mezunu ücretli öğretmenlik yapabilir mi?​

Kamu Yönetimi mezunu ücretli öğretmenlik yapabilir mi?
MEB tarafından gerçekleştirilen ücretli öğretmenlik atamalarında üniversitelerin kamu yönetimi bölümünden mezun olanların okul öncesi öğretmenliğine atanmış olması dikkat çekti. Ücretli okul öncesi öğretmenliği için MEB tarafından için formasyon aranmıyor.

Kamu yönetimi özel sektörde çeşitli alanlarda çalışma imkanı sunan geniş bir lisans programıdır. Kamu yönetimi mezunları, özellikle idari pozisyonlarda yer alabilirler. Ayrıca, bankacılık, telekomünikasyon gibi farklı sektörlerde de görev alabilirler. Her ne kadar genellikle kaymakamlık gibi kamu görevlerine atanacakları düşünülse de özel sektörde de fırsatlar mevcuttur.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yeni bir düzenlemeyle birlikte Türkçe eğitimi almış mezunlar, mahalli idareler grubu öğretmenliğine başvurabilirler. Bu alanda söz konusu olan değişiklikler ve farklı kariyer seçenekleriyle mezunlar, öğretmenlik gibi yeni alanlara adım atabilirler.

Kamu yönetimi okuyan birisi avukat olmak istediğinde belirli zorluklarla karşılaşabilir. Hukuk bölümlerine yatay geçiş veya çift ana dal imkanları genellikle bulunmamaktadır. Ancak siyaset bilimi ve kamu yönetimi gibi bölümler de belirli düzeyde hukuk eğitimi verebildiği için hukuk alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için iyi bir temel oluşturabilir.

Kamu yönetimi bölümü, öğrencilere idari, siyasi ve hukuki konularda pratik bilgi kazandıran ve yönetim bilimi alanındaki gelişmeleri değerlendirebilme becerisi kazandıran bir lisans programıdır. 4 yıllık bir süreye sahip olup, bazı üniversitelerde hazırlık sınıfı bulunmaktadır.

Kamu yönetimine atanabilmek için KPSS taban puanlarına göz atacak olursak farklı kadroların farklı puan aralıkları olduğunu görüyoruz. Puan aralıkları kadro kodlarına göre değişiklik gösterebilir. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunları için iş olanaklarının geniş olduğu ve özel sektörde de üst düzey pozisyonlarda çalışabilecekleri belirtilmektedir. Maaşlar da sektöre göre değişiklik gösterecektir.

Özel yönetim ve kamu yönetimi, genel bir kavram olan yönetimin alt dallarını oluştururlar. Kamu yönetimi genellikle kamuya ait kurum ve kuruluşların yönetimi ile ilgilidirken, özel yönetim ise özel sektörde uygulanan yönetim anlayışını ifade eder.

Kamu yönetimi mezunları pedagojik formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabilirler. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Hukuk bölümü mezunları, formasyon alarak öğretmenlik yapma yolunu tercih edebilirler.

Son olarak, Kamu Yönetimi mezunları ücretli öğretmenlik yapabilirler. Özellikle okul öncesi öğretmenliği alanında atamalar yapılmakta olup, MEB tarafından yapılan ücretli öğretmenlik atamalarında Kamu Yönetimi mezunlarının da tercih edildiği bilinmektedir. Bu alanda formasyon aranmaması da farklı kariyer fırsatları sunabilir.

Geri