AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kamu yonetimi hangi anabilim dali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kamu yönetimi hangi anabilim dalı?​

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, gerek merkezi idare ve gerekse de yerel yönetimleri kapsayan devlet idare sisteminde karar ve politika oluşturma süreçlerinin bilimsel ve rasyonel çerçevede oluşturulması konusuyla ilgilidir.

Kamu yönetimi hangi meslekler var?​

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunları; kaymakamlık, İdare Mahkemelerinde, Vergi Mahkemelerinde ve Bölge İdare Mahkemelerinde hakimlik, Danıştay ve Sayıştay’da uzmanlık ve denetçilik; Bakanlıklarda çeşitli kademelerde yöneticilik ve uzmanlık; teftiş kurullarında müfettişlik; kamu kuruluşları, belediye ve Kamu …
Kamu yönetimi biliminin ilgi alanı nelerdir?
Çünkü kamu yönetimi; kamu politikalarının oluşturulması, uygulanması, planlanması, örgütlenmesi, yönlendirme, koordinasyon, denetim, sevk ve idare gibi işlem ve faaliyetlerin bir bütünüdür. Kamu bürokrasisini ve onun halkla ilişkisini ortaya koyan bir bilim dalıdır.
Kamu yönetimi bölümü hangi fakülte?
Kamu Yönetimi Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yer alan 4 yıllık bir lisans programıdır.

Kamu yönetimi hangi dallarda yüksek lisans yapabilir?​

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisansüstü Programları İ. Ü. SBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Yüksek Lisans Programı, sosyal bilimlerin siyaset, yönetim, hukuk, maliye disiplin alanlarında lisansüstü eğitim vermeyi hedefleyen tezli bir programdır.

SBF Hangi bölüm?​

SBF, Siyasal Bilgiler Fakültesinin kısaltılmış ismidir. Kamu ve özel sektördeki yönetici pozisyonlarına nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla idari alanda eğitim vermektedir. Türkiye’nin en iyi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinde bulunmaktadır.
Kamu Yönetimi mesleği nedir?
Kamu yönetimi; hükümet politikasının uygulanması ve aynı zamanda bu uygulamayı inceleyen ve memurları kamu hizmetinde çalışmaya hazırlayan akademik disipline verilen isimdir.
Kamu Yönetimi nerede okunur?
Kamu yönetimi devlet ve vakıf üniversitelerinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yer alan 4 yıllık bir lisans programıdır. Mezun olan öğrenciler Halkla İlişkiler, Hukuk ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerde yüksek lisans yapabilir.
Bu programların amacı öğrencilere, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi disiplinlerini bilimsel yaklaşımla ele alarak, araştırma yapma ve çözüm üretme becerileri kazandırmaktır. Programların bir diğer amacı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanlarında çalışan veya çalışacak akademisyenleri yetiştirmektir.
Siyaset Bilimi Bölümü, politik ve siyasal analizleri araştıran bir bölümdür. Aynı zamanda devlet ile toplum arasındaki ilişkiyi incelemeyi amaçlar. Siyaset Bilimi Bölümü, 4 yıllık bir lisans bölümü olarak genellikle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde okutulur.

Geri