- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kamu yararına çalışan dernekler hangileri?
Kamu Yararına Çalışan DerneklerKamu yararına çalışan dernekler nasıl tespit edilir?
Kamu yararına çalışan dernekler, Hazine ve Maliye Bakanlığının ve varsa ilgili bakanlıkların görüşü üzerine, Bakanlığın teklifi ve Cumhurbaşkanı kararıyla tespit edilir.Başvuru sahibi dernek; projenin yürütülmesi sürecinde doğrudan veya dolaylı olarak katkıda bulunacak valilik, kaymakamlık, yerel yönetimler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile dernek, vakıf, birlik, sandık, meslek odası, üniversite, şirket vb. teşekküllerden yardım alabilir ve bunlarla işbirliğinde bulunabilir.
Kamuya yararlı dernekleri kim denetler?
Dernekleri denetimde yetkili makam ise İçişleri Bakanlığı’dır. İçişleri Bakanlığı adına bu görevi ise mülki idare amiri sıfatıyla il sınırları içerisinde vali, ilçe sınırları içerisinde ise kaymakam yürütür.
Türkiye’de en çok hangi alanda dernek vardır?
Türkiye’de faaliyet gösteren 4 bin 471 vakfın yüzde 42’lik bölümü (bin 906) sosyal yardım alanında faaliyet gösteriyor. Eğitim alanında bin 105, kültür alanında 605, hayır işlerinde ise 519 vakıf görev yapıyor.
Dernek üyeliği sorgulama nasıl yapılır?
Tüm bu adımlar yerine https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-dernek-uyeligi-sorgulama-ve-sonlandirma linkine tıklayıp kimlik doğrulama işlemlerini tamamladığınızda direkt olarak dernek üyeliği sorgulama ve sonlandırma sayfasına yönlendirilirsiniz.Dernek ve Vakıfları kim denetler?
Vakıfların, şube ve temsilciliklerinin amaca ve yasalara uygunluk denetimi ile iktisadî işletme ve iştiraklerinin faaliyet ve mevzuata uygunluk denetimi Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılır.“Türkiye merkezli dernekler” kategorisindeki sayfalar