AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kamu Mali Yonetimi ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kamu Mali Yönetimi ne iş yapar?​

Madde 4- Kamu maliyesi; gelirlerin toplanması, harcamaların yapılması, açıkların finansmanı, kamunun varlık ve borçları ile diğer yükümlülüklerinin yönetimini kapsar. Kamu maliyesi, merkezden ve yerinden yönetim esaslarına göre yürütülür.
Kamu Mali yönetimi ve Kontrol Kanunu Nedir?
Bu Kanunun amacı, kalkınma planları ve programlarda yer alan politika ve hedefler doğrultusunda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliği ve malî saydamlığı sağlamak üzere, kamu malî yönetiminin yapısını ve işleyişini, kamu bütçelerinin …
Malî saydamlığı kim sağlar?
Saydam bir mali sistemin gereği olarak sayıştay, yürütme organlarının kamusal kaynakları nasıl ve hangi amaçlara yönelik olarak kullanıldığı ve bu kullanımın ne tür sonuçlar yarattığı konusunda gerekli bilgiyi vatandaşlara sunmak zorundadır.

Malî istatistikleri kim hazırlar?​

Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerine ait malî istatistikler, Maliye Bakanlığınca derlenir. Merkezî yönetim kapsamı dışındaki kamu idareleri malî istatistiklerini belirlenmiş ilkelere uygun olarak hazırlar ve belirlenen süreler içinde Maliye Bakanlığına gönderir.
Kamu malî ne anlama gelir?
Kamunun doğrudan kullanımına ya da özel düzenlemelerle bir kamu hizmetinin görülmesine tahsis edilen ve kamu hukuku tüzel ki- şilerine ait bulunan mallara kamusal mallar ya da kısaca kamu malları denilmektedir.
Yeni kamu işletmeciliği ilkeleri nelerdir?
Kamu yönetiminin dayandığı temel değerler; toplumsal yarar, vatandaş refahı, bağımsızlık, eşitlik, kamu yararı, adalettir.

Kamu Mali yönetimi nde denetimin ana öğeleri nelerdir?​

Kamu mali yönetimi ve kontrol sistemi alanında yürütülen reform çalışmalarının ana unsurları orta vadeli harcama sistemi, stratejik planlama, performans esaslı bütçeleme, iç kontrol, muhasebe, iç denetim ve dış denetim mekanizmaları olarak ortaya çıkmaktadır.
5018 Sayılı Kamu Mali yönetim ve Kontrol Kanununun gerekçeleri nelerdir?
Kanunun genel gerekçesinde; bu Kanun ile bütçe kapsamının genişletilmesi suretiyle bütçe hakkının en iyi şekilde kullanılması, bütçe hazırlama ve uygulama sürecinde etkinliğin arttırılması, mali yönetimde şeffaflığın sağlanması, sağlıklı bir hesap verme mekanizması ile harcama sürecinde yetki – sorumluluk dengesinin …
Kamu mali istatistikleri kavramı nedir?
Malî istatistik, genel yönetim sektörü kapsamındaki idarelerin gelir, gider, varlık, yükümlülük ve öz kaynaklarına ilişkin bilgiler sunan ve düzenli olarak yayımlanan istatistiklerdir. Malî istatistikler, genel yönetim sektörü kapsamındaki kamu idarelerinin malî işlemlerini kapsar.

Muhasebat Genel müdür?​

Meslektaşlarımızdan Muhasebat Genel Müdürü Yunus ELİTAŞ, 16 Aralık 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığına “Bakan Yardımcısı” olarak atanmıştır. Kendisini tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.

Geri