AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kamkat meyve vermesi icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kamkat meyve vermesi için ne yapmalı?​

Çünkü güneşi seven bir bitkidir. Kumkuat sıcak iklim bitkisidir. Bu nedenle farklı bir ikilimde ve özellikle iç mekanda bakacak olanlar evlerinin güney cephesinde bitkiye bakım sağlarsa bitkinin meyve verme olasılığı da bir o kadar artacaktır. Güneşin yakıcı etkisine çok dik açıyla maruz kalmamalıdır.

Kamkat ağacı ne zaman meyve verir?​

Erkek ve dişi organları aynı çiçek üzerinde ve kendine verimli olduğundan tek bir kamkat bitkisi her yerde çiçeğe ve meyveye yatabilmektedir. Akdeniz bölgesinde Temmuz-Ağustos ayı sonlarına doğru çiçek açmakta, meyve oluşması Ağustos sonu ile Eylül ayı içersinde olmaktadır.
Temmuz- ağustos aylarında çiçek açmaya başlayan kumkuat, sonbaharın gelmesiyle çiçeğinin yerini meyvesine bırakmaya başlıyor. Gitgide büyüyen bu lezzet, özellikle ocak-şubat ve mart aylarında bolca bulunuyor. Yani hemen şimdi bir çiçekçiye gidip kumkuat alırsanız muhtemelen üzerinde meyveleri de olacaktır.
Kumkuat meyvelerini neden döker?
-Fazla sulama kamkat ağaçlarınızda yaprak dökülmesini ve meyve dökülmesine sebebiyet verir. Kamkat fidanlarında bitki iç mekanda yarı gölge veya güneş alan bir yerde 10 güne bir sulanabilir. Kış mevsiminde iseniz sulama sıklığınız 20-30 güne olması yeterlidir.
Kamkat ağacı ne kadar meyve verir?
Açık alanda bir verime oturmuş bir kamkat ağacıdan 5-10 kg arasında meyve alınabilirken, saksı içerisinde bir kamkat ağacından ancak 1-1,5 kg arasında meyve alabilirsiniz.

Çekirdekten yetişen kamkat meyve verir mi?​

Kamkat Fidanı Çekirdekten Tohumdan Üretilebilir mi? Elbette kamkat fidanı tohumdan üretilebilir fakat burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus çekikrdekten çıkan bitki hiçbir zaman aslına %100 benzememesidir.

Kamkat aşısı ne zaman yapılır?​

Kamkat Fidanı Aşısı Ne Zaman ve Nasıl Yapılır? Aşılama işlemi genelde ağustos döneminde t göz aşısı, bahar döneminde ise yongalı göz aşı olacak şekilde yapılır.
Eğer kamkat ağaçlarınızda yaprak kıvrılması var ve yapraklar yapış yapış ise muhtemelen piresi, yaprak bitki veya kırmızı örümcek vardır.Bu durumu sizi üzmesin yapmanız gereken tek şey düzenli olarak düzenli olarak ilaçlama.
1 dönüme kaç kamkat dikilir?
Kamkat ağacı bodur bir ağaçtır. Fazla aralıklı dikmeyi istemeyen sık dikilen bir ağaçtır. 1 dönümlük araziye fidan arası 2 metre, sıra arası 3 metre şeklinde dikim yapılabilir ve böylece bir dönümlük araziye ortalama 150 fidan dikimi yapılabilir.
Kamkat Yetiştiriciliği karlı mı?
Narenciye üretimi yapan üreticilerin rahatlıkla yetiştirebileceği bir ürün olan kamkat, kilogram fiyatının 20 TL’nin üzerinde seyretmesiyle de oldukça kârlı bir üretim kapısı olarak görülüyor.

Kumkuat çekirdekten nasıl yetiştirilir?​

Kamkat tohumu çimlendirmesi yaparken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda belirtiniz. -Tohumlarınızı 2 saat ılık su içerisinde bekleteniz. -Dibe çöken tohumlarınızı çıkartınız ve 1 cm derinlik olacak şekilde her tohum ocağına 1 tohum ekim yapınız.Toprak harcının çiçek toprağı olması yeterlidir.

Kumkuat bahçeye dikilir mi?​

Ilıman sahil bandından yani narenciye yetiştiriciliği yapılabilen her yerde açık alandan kamkat fidanlarınızı dikebilirsiniz ama soğuk iklim olan bölgelerde kamkat fidanların iç mekan içerisinde yetiştirirebilirsiniz.
Göz aşılarının çoğu, anacın aktif büyüme halinde bulunduğu, kabuğun odundan kolayca ayrıldığı mevsimde yapılır. Göz aşıları uygulandığı dönemlere göre; a) İlkbahar Mart-Nisan aylarında (erken sürgün aşı dönemi). b) Mayıs sonu-Haziran başı (Haziran göz aşısı veya geç sürgün göz aşısı dönemi).
 
Geri
Üst