- Konu Yazar
- #1
Kamkat ağacı Nedir?
“Kamkat ağacı turunçgiller familyasından gelmektedir ve Çincede altın portakal anlamına gelmektedir. Bu ağacın meyvesi ise yenebilir ve kabuğu soyulmadan tüketilir. Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır ve meyveleri tam bir vitamin deposudur.Kamkat hangi ilde yetişir?
Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetişen kamkat ağacı, kışın don olaylarının olmadığı ılıman bölgelerde büyüyebilir. Türkiye’de ağırlıklı olarak Akdeniz bölgesinde yetiştirilse de en iyi veriminin çay yöresi olarak tanınan Rize’den alındığı bilinir ve yaz mevsiminde yağmur sever.Kamkat bakımı nasıl yapılır?
Kamkat bakımı nasıl yapılır?Öncelikle kumkuat, turunçgiller ailesinin bir üyesi olduğu için gün ışığını, sıcağı çok sever, bunu unutmamalı, onu güneşten mahrum etmemelisiniz. Tabii bu, doğrudan güneş ışığına maruz bırakmanız gerektiği anlamına da gelmesin. Kumkuat fidanınızı, evinizin içinde, güneş gören bir yere koymanız yeterli.
Kumlat ne zaman meyve verir?
Kumlat ne zaman meyve verir?Temmuz- ağustos aylarında çiçek açmaya başlayan kumkuat, sonbaharın gelmesiyle çiçeğinin yerini meyvesine bırakmaya başlıyor. Gitgide büyüyen bu lezzet, özellikle ocak-şubat ve mart aylarında bolca bulunuyor. Yani hemen şimdi bir çiçekçiye gidip kumkuat alırsanız muhtemelen üzerinde meyveleri de olacaktır.
Kamkat ağacı ne kadar meyve verir?
Açık alanda bir verime oturmuş bir kamkat ağacıdan 5-10 kg arasında meyve alınabilirken, saksı içerisinde bir kamkat ağacından ancak 1-1,5 kg arasında meyve alabilirsiniz.Kamkat anavatanı neresi?
Kamkat, Doğu Asya ve Çin’de doğal olarak yayılış gösteren, Turunçgil ailesinin en ufağı olan ve kumkuat, kamkat gibi farklı isimleriyle de bilinen çalı formunda bir bitkidir. Biçimi tıpkı limona, rengiyse tıpkı portakala benzer.Kumkuat nasıl yerde yetişir?
Kumkuat nasıl yerde yetişir?Kamkat ağacının yetişebilmesi için ılıman bir iklime ihtiyacı vardır. Kış mevsiminde don yaşamazsa birçok bölgede yetişebilir. Havadar, aydınlık bir alana ihtiyacı olan kamkat ağacı aynı zamanda yaz yağmurlarını alması da verim ve yetişmesi açısından önemlidir.