AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kamerada kirmizi goz neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kamerada kırmızı göz neden olur?​

Gözbebekleri büyük halde olduğu için yansıyan ışığın büyük kısmı fotoğraf makinesine geri döner. Retina ve çevresinde gözü besleyen kan damarları bulunduğu için de buradan yansıyan ışık fotoğrafta kırmızı bir leke oluşturur.
Fotoğraflarda beyaz göz neden olur?
Flaşlı çekilen fotoğraflarda gözlerin kırmızı veya turuncu çıkması, çocuğun gözünde bir sorun olmadığının göstergesi fakat göz bebeği beyaz çıkıyorsa; gözde katarakt veya tümör olabilir. Flaşlı çekilen fotoğraflarda bebeğinizin göz rengi beyaz çıkıyorsa; gözde katarakt veya tümör olabilir.

Fotoğrafta kırmızı göz nasıl düzeltilir?​

Ayrıca Fotoğraf Tarayıcı’da seçilen fotoğraflarda da kırmızı gözü kaldırabilirsiniz. Bir göz seçerek (üstte) veya bir gözü tıklatarak (ortada) kırmızı gözü düzeltin. Kırmızı gözü manuel olarak düzeltmek için Hızlı veya Uzman modlarından Kırmızı Göz Kaldırma aracını seçin.
Göz içi beyazlığı neden olur?
Pinguekula ve pterjium göz beyazını örten zarın (konjonktiva) üzerinde anormal doku büyümesidir. Pinguekula, konjonktiva üzerinde sarı-beyaz renkli, kabarık doku büyümesidir. Limbus sınırını geçmez. Genellikle gözün burun tarafındaki beyaz alan üzerinde, kalsiyum, kolesterol ve protein birikimi sonucu gelişir.

Göz bebeği neden beyaz olur?​

Hastalığın ilk belirtisi beyaz göz bebeği anlamına gelen lökokoridir ve vakaların %60’ında görülen en sık belirtidir. Aileler tarafından “çocuğumun gözünde karanlıkta balık pulu gibi bir parlama oluyor” şeklinde de ifade edilebilen bu durum özellikle fotoğraflarda daha belirgin hale gelir.
Makro Kamera ne işe yarıyor?
Makro çekimler 1:1 ve 80:1 aralığındaki çekimleri tanımlayan bir terimdir. Doğadaki küçük objeleri 1x ya da üstü yakınlaştırma oranıyla çekerek en ince ayrıntıları gün yüzüne çıkarabilirsiniz. Çok küçük boyuttaki nesneleri büyütebilmenizi sağlayan makro çekim tekniğinde makro özelliğine sahip lensler kullanılır.
 
Geri
Üst