AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kamera neden bulanik gosterir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kamera neden bulanık gösterir?​

Telefon kamerasının bulanık çekmesinin sebeplerinden bir tanesi kullanılan koruyucu kılıftır. Uzun süreli kullanılan kılıf ile telefon arasında toz ve benzeri partiküller oluşur. Kamera camı üzerinde biriken bu toz parçacıkları ya da oluşan nem (buğulanma) kameranın bulanık çekmesine sebebiyet verebilmektedir.

Kameranın bulanık çekmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi de kamera ile dış aksam arasına toz kaçmasıdır. Bu durumun tek çözüm yolu ise cihazın açılarak tozun temizlenmesidir. Bu işlem profesyonel teknisyenler tarafından gerekli teknik servis koşullarının sağlandığı ortamda yapılmalıdır.
Makro fotoğraf için hangi lens?
Doğada makro çekim yapmayı düşünen arkadaşlar 70-200 mm arası odak uzunluğu olan (özellik primer) makro lensleri rahatça kullanabilirler. Piyasada en çok kullanılan primer makro lensler: Nikkor 105 mm, Canon 100 mm, Tamron 90 mm, Sony 90 mm ve 100 mm, Sigma 105 mm ve 150 mm ve diğerleri…

Kameram çok kötü ne yapmalıyım?​

“Fotoğraf makinem çalışmıyor” deyin.
- Adım: Kameranızın merceğini ve lazerini temizleyin.
- Adım: Telefonunuzu yeniden başlatın.
- 3. Adım: Kamera uygulamasının önbelleğini temizleme.
- Adım: Uygulamalarınızı güncelleyin.
- Adım: Soruna başka uygulamaların neden olup olmadığını kontrol etme.
Makro kamera ne demek?
Makro lensin klasik tanımı, lens teknik özelliklerinde maksimum büyütme oranı en az 1:1 veya “1x” olan lenstir. Bu, fotoğraf makinesinin görüntü sensöründe nesnenin bire bir boyutta üretilebileceği anlamına gelir: 10 mm’lik bir nesne, lens nesneye yeterince yakın olduğunda 10 mm’lik görüntüyle sensöre yansıtılabilir.
Cep telefonu kameraları büyük oranda kullanıcı hatalarına bağlı olarak bozulur. Böyle durumlarda genellikle darbeye bağlı olarak cihazınızın hassas olan kamera merceği ya da soketi arızalanır hatta kırılır. Anakartın kamera ile bağlantısının kesilmesinin sonucu olarak da cihazınızın kamerası çalışmaz.
Makro fotoğraf modu nedir?
Makro çekimlerse 1:1 ve 80:1 (gerçek boyutun 80 katı) aralığındaki çekimleri tanımlayan bir terimdir. Bu standartlara göre birçok fotoğraf makinesi yakın çekim özelliğini makro modu olarak lanse etse de fotoğraf makinelerinden birçoğu 1:1’den daha yakın çekim yapamaz.

Süper makro özelliği nedir?​

Süper makro ile mükemmel yakın çekimler yapın ve etrafınızdaki canlı ayrıntıları yakalayın. Vizör ekranını görüntülemek için Kamera uygulamasını açın. Fotoğraf modundayken kameranızı sabit tutarak yavaş yavaş konuya yaklaştırın. Kameranız yeterince yakınlaştığında Süper makro modu otomatik olarak tetiklenecektir.

Geri