Kalyon Enerji’den 520 MWp’lık Yeni Yatırım! “Panellerimizin tedarikçisi %90’a varan yerlilik oranı ile Kalyon PV olacak”

haberci

Yeni Üye
839

Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Dr. Murtaza Ata yeni ihale ile ilgili olarak şöyle konuştu: "Enerji Bakanlığımız tarafından ülkemizin muhtelif bölgelerinde yapılan YEKA GES 2024 yarışma sonuçlarının ülkemize ve tüm sektörümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltma, sürdürülebilirlik ve iklim politikalarında hedeflerine ulaşmasında bu yarışmalar büyük önem arz ediyor. Avrupa'nın en büyük, dünyanın sayılı büyüklükteki güneş enerjisi santrallerinden biri olan 1350 MWp kurulu gücündeki Kalyon Karapınar GES'i hayata geçiren Kalyon Enerji olarak şimdi de 520 MWp kapasite ile Karapınar GES'in güneyinde kardeş santralimize başlayacağımızın müjdesini vermekten mutluluk duyuyorum."

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Dr. Murtaza Ata'nın yeni ihaleyle ilgili açıklamaları oldukça önemli ve sevindirici görünüyor. Ata, Enerji Bakanlığı tarafından yapılan YEKA GES 2024 yarışmasının ülkemize ve sektöre hayırlı olmasını dilemiş ve bu yarışmaların ülkemizin enerji dışa bağımlılığını azaltma, sürdürülebilirlik ve iklim politikalarındaki hedeflere ulaşmada büyük önem taşıdığını vurgulamış.

Özellikle Avrupa'nın en büyük güneş enerjisi santrallerinden biri olan 1350 MWp'lik Kalyon Karapınar GES'in hayata geçirilmesinin ardından, şimdi de 520 MWp kapasiteli yeni bir santralin kurulacağı müjdesi verilmiş. Bu yeni yatırımın, Karapınar GES'in güneyinde gerçekleştirilecek olması da önemli bir detay.

Güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan bu tür yatırımlar, ülkemizin enerji ihtiyacını sürdürülebilir bir şekilde karşılamasına ve çevreye duyarlı bir enerji politikası izlemesine katkı sağlayacaktır. Kalyon Enerji'nin yerli ve milli santraller kurma konusundaki kararlılığı da takdire şayan. Yerli üretim ve yerli tedarikçilerle yapılan işbirliği, ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacaktır.

Sonuç olarak, Kalyon Enerji'nin yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarının devam ediyor olması, ülkemiz enerji sektörü ve sürdürülebilirlik açısından olumlu bir gelişmedir. Bu tür girişimlerin artarak devam etmesi, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı ve temiz enerji hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacaktır.

Geri