Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kalsiyum Testi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.232
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kalsiyum testi nasıl yapılır?​

Kalsiyum Testi İle Kullanımı: Vücudunuzdaki hemen hemen tüm kalsiyum kemiklerinizde bulunur; geri kalanıysa kanınızda bulunur. Kanınızdaki kalsiyum 2 farklı şekilde ortaya çıkar ve doktorunuz birini veya toplam kalsiyum testiyle her ikisini test edebilir. İdrarınızla birlikte her gün biraz kalsiyum kaybedersiniz.
Kalsiyum (Ca) testi normaldir?
Kalsiyim ( Ca) testi doktorlarca sıklıkla istenen biyokimyasal testlerden biridir.Kalsiyum testinin normal değerleri aşağıda belirtilmiştir: Kalsiyum (Ca) Testi Normal Değerleri: Yaş Normal Değerler Kord kanı 8,20-11,50 mg/dl Prematüre 6,20-11,00 mg/dl 0-7 gün 8,00-10,60 mg/dl 7 gün-12 yaş 8,80-10,80 mg/dl 13-60 yaş 8,40-10,20 mg/dl 60 yaş ve üstü
Ne kadar kalsiyum olduğunu anlamak gerekir?
Bir kalsiyum testi, kanınızda ne kadar kalsiyum olduğu hakkında bilgi verir, ancak kemiklerinizdeki kalsiyumdan bahsetmez. Testinizin sonuçlarını düzgün bir şekilde anlamak için doktorunuzla konuşmanız ve neyle karşılaşacağınızı öğrenmeniz gerekir. Kalsiyum yüksekliği hangi durumlarda olur?

Kalsiyum kan testine ihtiyaç var mı?​

Kalsiyum kan testine ihtiyaç duymanızın birçok nedeni olabilir. Yorgunsanız, halsizseniz, susadıysanız, iştahınızı kaybettiyseniz, çok fazla idrara çıkıyorsanız, kabız oluyorsanız veya karın bölgesinde ağrınız varsa, doktorunuz kanınızda çok fazla kalsiyum bulunduğundan şüphelenebilir.

Kalsiyum yüksekliği ve düşüklüğü nelerdir?
Kalsiyim ( Ca) testi doktorlarca sıklıkla istenen biyokimyasal testlerden biridir.Kalsiyum testi normal değerleri ve kullanımına dair yazımızda detaylı bilgiler bulacaksınız.Kalsiyum testi sonuçlarının yorumlanması ve ne anlama geldiği ile kalsiyum yüksekliği ve düşüklüğü nedenleri de sizlere açıklayacağımız konular arasında. A
 
Geri
Üst