- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kalpte üfürüm sonradan oluşur mu?
Nazlıhan Günal, üfürümlerin çoğunun “masum üfürüm” olduğunu; ancak doğumsal veya sonradan geçirilen hastalıklara da bağlı olabileceğini belirtti. Sonradan oluşan üfürümlerin romatizmal ateşin yol açtığı kalp kapak bozukluklarına bağlı olabileceğini ekledi.Üfürüm için hangi bölüme gidilir?
Masum üfürümler Doktor bu sesin “normal” bir kalp üfürümü olup olmadığını belirlemek için çocuğunuzu dikkatli bir şekilde dinleyecektir. Ancak bu sesten emin olmak için bir Çocuk Kalp Hastalıkları (Pediatrik Kardiyoloji) Uzmanına danışmak daha uygun olacaktır.Üfürüm ne zaman olur?
En sık 3-4 yaşlarında duyuluyor Üfürümler her yaşta duyulabilir. Kalp delik ve darlıklarına bağlı üfürümler yenidoğan döneminden itibaren altta yatan hastalık tedavi edilmediği sürece devam eder. Masum üfürümler de her yaşta duyulabilse de, en sık duyulma yaşı 3-4 yaş civarıdır.
Kalp kapakçığında kaçak tedavisi nedir?
Mitral kapakta kaçağı olan hastalara “mitra klip” adı verilen yöntem ile kapakçıklar uçlarından bir mandal ile tutturularak kanın geriye kaçması engellenir. Mitra klip yönteminde hastaların iyileşme süresi cerrahi geçiren hastalara göre çok daha kısadır.
Kalp kapakçığı ilaçla tedavi edilir mi?
Kapak hastalıkları çoğunlukla ilaç tedavisi ya da daha ciddi durumlarda cerrahi yöntem ile tedavi edilebilir. Kapak hastalığı ciddi bir soruna yol açmıyorsa bu durumda cerrahi bir müdahaleye gerek duyulmaz. Ancak kalbin pompalama yeteneği etkilenirse kalp kapağının onarılması veya değiştirilmesi gerekebilir.Üfürüm nasıl tespit edilir?
ÜFÜRÜM SESİ NASIL DUYULUR? Üfürüm; kalpteki delikler, kalp kapaklarındaki ve ana damarlardaki darlıklar ile yetersizliklerin yol açtığı, kanın normal akımındaki bozulmaya bağlı oluşan ses titreşimlerinin göğüs duvarına yansımasıdır. Muayene esnasında duyulmaktadır.Kalbinin delik olduğu nasıl anlaşılır?
Bebeklerde morarma, emerken yorulma, emmeyi becerememe, sık nefes alma; çocuklarda ise efor kapasitesinde azalma, çabuk yorulma, göğüs ağrısı, bayılma, çarpıntı en çok görülen kalp deliği belirtileri arasındadır.
Kalpte üfürüm olan spora engel mi?
Medicana International Ankara Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nazlıhan Günal, çocuklarda kalp üfürümlerinin çocuğun sağlığı için herhangi bir tehdit oluşturmadığını belirterek, “Bu çocuklar da tüm sağlıklı çocuklar gibi serbestçe koşup oynayabilirler, spor yapabilirler.