AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalpli Pişi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kalpli Pişi Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı sulu yoğurt (Veya kefir de olur)
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat veya 1 tane kabartma tozu
Kızarmak için
Sıvı yağı

Kalpli Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurdun suyundan daha çok koyalım ki sulu olsun derin kaba koyalım.
İçine elediğimiz unu tuzu karbonat veya kabartma tozunu koyup karıştıralım ele yapışmayacak hamur elde edelim.
Dinlenmeye bırakalım.
15 -20 dakika dinlendirelim.
Dinlediğimiz hamuru ikiye bölelim merdaneyle açalım kalpli kalıpla keselim.
Hamur bitene kadar işlemi yapalım.
Kızdırdığımız sıvı yağa atıp kızartalım.
Kızarttığımız pişileri ister tatlı ister öyle sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Kalpli Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst