AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

kalp yetmezliği ve hastalıkları

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kalp Bozuklukları

kalp yetmezliği
Kalbin sağ, sol veya her iki karıncığının; içindeki kanı, her vuruşunda muntazaman boşaltamaması şeklinde ortaya çıkar. Üç şekilde görülür. Sol kalp yetmezliği : Hastada nefes darlığı ve kuru öksürük vardır. Geceleri daha zor nefes alır. Çarpıntı, baygınlık ve terleme görülebilir. Buna kalp astımı adı verilir. Nedeni; aort veya mitral kapaklarının hastalanması veya koroner rahatsızlığıdır. Sağ kalp yetmezliği : Hastanın ayak ve ayak bilekleri şişer. Buralara, parmakla bastırılınca bir süre çukur kalır. El, ayak ve yüzde morarmalar; hazımsızlık ve iştahsızlık görülür. Nedeni, mitral kapağı hastalığı, müzmin bronşit veya doğuştan olan kalp hastalığıdır. Kaonjestij kalp Hastalığı : Sağ ve sol kalp yetersizliği bir arada olduğu zaman görülür. Nedeni aort veya mitral kapaklarının hastalanması, müzmin bronşit veya akciğer hastalıkları, romatizma ve tiroid hastalıklarıdır. Aşağıdaki tavsiyelere uymak gerekir: Sigara içmeyin. Yemeklere fazla tuz koymayın. Uykularınızı ihmal etmeyin. İstirahat edin ama devamlı olarak yatmayın. Sinirlenmeyin, üzülmeyin, her şeyi kendinize dert etmeyin.

Eğer ki çocuğunuzda kalp bozukluğu varsa hemen doktorunuza başvurun.Doktorunuz elektro kardiyogram çekerek inceleyecek ve size dinlenme yada nabız atışı kontrolü uygulayacaktır.Muayaneden sonra ise ilaç tedavisine karar verecektir.Genel olarak çocuklarda oluşan bu durumdan başarılı sonuçlar alınıyor.
Kalpteki düzensizlikler dolaşım sistemini de etkiliyor ve tansiyon bozuklukları da yapabiliyor..Bu gibi durumlarda ise stresden uzak ve bol oksijenli ormanlık alanlarda sigara ve alkol gibi zararlılardan uzak durarak geçirmeniz gereklidir.Yine böyle durumlarda ise panik atak ile kalbin aniden de durabilmesi ihtimali gibi piskolojik sorunlarda yapabilir.
Çocuğunuzu böyle durumlarda fazla yormayın.Yine ateşine dikkat edin ve kalp ritmi bozuklukları dışında genel fiziksel bir halsizlik varsa istirahat etmesini sağlayın.Daha az tuzlu ve daha hafif yemekler ile besleyin..
 
Geri
Üst