AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalp yetmezligi hastalari nasil uyumali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kalp yetmezliği hastaları nasıl uyumalı?​

Yan yatma pozisyonunda en iyi klinik sonuçlar saptanmıştır. Kalp yetmezliği hastaları özellikle sağ yan pozisyonda daha rahat hissettiklerini belirtmişler ve uyku sürelerinin büyük bir kısmını bu pozisyonda geçirdikleri gözlenmiştir.

Kalp hastaları uyku ilacı kullanabilir mi?​

Uyku hapları kalp krizine yol açabilir. Nöroloji Uzmanı Dr. Nurhan Şahinkaya, doktorun yazmadığı uyku ilaçlarının kullanılmaması gerektiğini belirterek, “Basit bir uyku hapının kalpte ritim bozukluğuna ve ani durmalara yol açabilir” dedi.
Kalp yetersizliği hastaları uykuyu başlatma ve sürdürmede zorluk, gece sık uyanma, gündüz aşırı uykuluk hali ve sabahın erken saatlerinde uyanma gibi çeşitli uyku sorunları yaşamaktadır. Far- makolojik yöntemler uyku sorunu yaşayan hastaların tedavisinde en çok bilinen ve en sık başvurulan yöntemlerdendir.
Kalp hastaları neden gece uyuyamaz?
Kalp yetmezliği aynı zamanda beyindeki solunum merkezini de etkileyerek beyine bağlı uyku apnelerine neden olabilir. Bazı kalp damar darlıklarına bağlı göğüs ağrıları gece gelebilir (nokturnal angina). Atrial fibrilasyon gibi bazı ritim bozuklukları uykunun kalitesini bozabilir.
Kalp hastaları depresyon ilacı kullanabilir mi?
Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin bir dergisi olan Avrupa Kardiyovasküler Hemşirelik Dergisi’nde bugün yayınlanan araştırmaya göre, antidepresanlar ve diğer psikiyatrik ilaçlar, kalp rahatsızlığı olan hastalarda erken ölüm riskini neredeyse iki katına çıkarıyor.

Kalp hastalığı uyku yapar mı?​

Uykusuzluğu yol açan hastalıklar: Kalp yetmezliği aynı zamanda beyindeki solunum merkezini de etkileyerek beyine bağlı uyku apnelerine neden olabilir. Bazı kalp damar darlıklarına bağlı göğüs ağrıları gece gelebilir (nokturnal angina). Atrial fibrilasyon gibi bazı ritim bozuklukları uykunun kalitesini bozabilir.
 
Geri
Üst