- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kalp ve Ruh Bulutsusu hangi Bulutsulara girer?
Birkaç küçük açık yıldız kümesi bulutsuya gömülüdür: CR 34, 632, ve 634 (kafa içinde) ve IC1848 (gövde içinde). Bu cisim daha çok küme adıyla IC 1848 olarak bilinir. Bu kompleks, doğudaki komşusu IC1805 (Kalp Bulutsusu) ile birlikte “Kalp ve Ruh” olarak anılır.Dünyaya en yakın bulutsu nedir?
Orion Bulutsusu (ayrıca Avcı Bulutsusu, Messier 42, M42 veya NGC 1976 olarak da bilinir), Samanyolu içerisinde Avcı takımyıldızı bölgesinde, Avcı Kuşağı’nın güneyinde yer alan dağınık bir bulutsudur. Dünya’ya en yakın yıldız oluşum bölgesidir ve yaklaşık olarak 1.270 ışık yılı uzaklıktadır.
Halka Bulutsusu hangi tür Bulutsudur?
M57, Halka bulutsusu. Ünlenen adıyla “Halka Bulutsusu” Çalgı takımyıldızının kuzeyinde bulunan ve kataloglarda Messier 57, M57 veya NGC 6720 olarak yer alan gezegenimsi bulutsudur. Gökyüzündeki en parlak gezegenimsi bulutsulardan biri olarak, Halka Bulutsusu küçük bir teleskopla görülebilir.Bulutsunun çeşitleri nelerdir?
Bu bulutsular; karanlık bulutsular, yansıma bulutsuları, salma bulutsuları, gezegenimsi bulutsular ve süpernova kalıntılarıdır.
Ejderha bulutsu mudur?
Kuğu Bulutsusu olarak bilinen M17’nin sağındaki M17 SWex bulutsusu alev püskürten uçan bir ejderhayı andırıyor. (NASA/JPL-Caltech/M. Ejderhayı andıran bulutsunun bu şekilde görünmesinin nedeni ise dev yıldızların bulutu aydınlatmasından kaynaklanıyor. …Atbaşı Bulutsusunda yıldız oluşumu devam eder mi?
Aslında tam olarak, bu dev yıldız oluşum bölgesindeki küçük yoğun bir gaz çıkıntısından ibarettir. Dünyamıza kabaca 1.500 ışık yılı uzakta yer “atbaşı”, tahmin edeceğiniz üzere bir yıldız oluşum bölgesi ve derinliklerinde bu fotoğrafta göremesek de, yüzlerce yıldız oluşum süreçlerini tamamlamaya çalışıyor.
Bulutsular sıcak mıdır?
Bu gaz püskürmeleri oldukça büyük ve hızlıdır. Daha sonraları bu gazlar yakınlaşarak bir gaz bulutu oluştururlar. Bu gaz bulutunun sıcaklığı 15.000 °C’den fazladır. Bu sıcaklık ve çeşitli basınçlar oradaki gazlar (hidrojen) ile birleşerek füzyon reaksiyonu başlatırlar.Bulutsular dünyadan gözükür mü?
bulutsunun merkezinde bulunan bir yıldız,kuvvetli radyasyon yayarak şok dalgaları meydana getirir.bu şok dalgaları yıldızın çevresindeki gazı,tozu yararak yayılır. bu da orion bulutsusunu dünyadan bile görmemizi sağlamış olur. herhangi bir zoom lensi olan dslr fotoğraf makinesi ile rahatlıkla görüntülenebilir.