- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kalp ritmini bozan şeyler nelerdir?
Aniden gerçekleşen kalp krizi, önceden gerçekleşen kalp krizi sebebiyle oluşmuş kalp dokusu bozukluğu, koroner arter hastalığı, yüksek kan basıncı, diyabet, sigara ve alkol tüketimi, uyuşturucular, stres, kullanılan ilaçlar başlıca ritim bozukluğu sebeplerindendir.Kalp çarpıntısı nasıl geçer?
Kalp çarpıntısı olduğunda derin nefes alıp sakin bir yerde oturup dinlenin. Çarpıntı hissi devam ediyorsa su içip sakinleşmeye çalışın. Kalp çarpıntısı şikayetiniz devam ederken nefes darlığı, baş dönmesi, göz kararması ve fenalık hissi başladıysa mutlaka bir uzman doktora başvurun.Kalbi atmayan bebek ne zaman düşer?
Genetik problemler (Trizomiler, Down sendromu, bazı sendromlar) daha çok gebeliğin 6. Haftası veya 8. Haftasında (2 aylık) kabaca hamileliğin ilk 12 haftasında bebeğin kalbinin durmasına sebep olur. Bebeğe yeterli kan akımının gitmemesine bağlı bebeğin ölmesi gebeliğin herhangi bir hamilelik haftasında görülebilir.
Kalbi duran bebek nasıl düşürülür?
Bebek kalp atışı durmuş ve bundan emin isek artık anneyi bu durumdan kurtarmak gereklidir. Bu durum farklı şekillerde çözülebilir. En sık başvurulan yöntem kürtaj diye bilinen anne rahminin bir alet yardımı ile temizlenmesidir. Bir diğer yol ise ilaç ile düşük yaptırılmasıdır.
Anne karnındaki bebeğin emzikten düşmesi ne demek?
Plasenta ayrılması halk arasında emzikten düşme olarak bilinir. anne karnında bebek ölümü ve gebeliğin sonlanması anlamına gelir.Anne karnında bebeğin kalbi durunca ne olur?
Her zaman anne karnında bebeğin öldüğü durumlarda kanama olmaz. Bu nedenle kanama olmadığında bebek kaybının da olmadığını düşünmemek gerekiyor. Sadece ender zamanlarda bebeğin kalbinin durması halinde vücut hayatını kaybetmiş olan fetüsü vücuttan atmaya çalışır. Bu durumda da vajinal kanama meydana gelebilir.Ritim bozukluğunu ne düzeltir?
Aritmi, ilaç tedavisi ve girişimsel tedavi ile kontrol altına alınabilir. İlaç tedavisi ile başarılı olunamayan vakalarda “radyofrekans ablasyonu” denilen, hastanın bacak toplardamarından ya da bazen bacak atar damarından yapılan girişimsel bir uygulama ile ritim bozukluğu tedavi edilmektedir.