AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalp pili omru ne kadardir?

Editör

Yeni Üye

Kalp pili ömrü ne kadardır?​

Kalp pillerinin hastanın ihtiyacına ve pilin özelliğine göre değişmekle birlikte ortalama 5-6 yıl (genellikle 4-10 yıl arası) bir ömrü vardır.

Kalp pili iyi mi?​

Ayrıca kalbin yeterli kanı pompalayamaması sonucu hastalarda halsizlik, bayılma, bitkinlik gibi şikayetler ortaya çıkar. Kalp pili nabız seviyesini stabil hale getirerek kalp rahatsızlığından kaynaklanan bu şikayetlerin ortadan kalkmasını sağlar.

Kalp piline ne zarar verir?​

Kalp piline ne zarar verir?
Radyo ve televizyon yayın kulelerinden uzak durulmalıdır. Bazı müzik sistemleri hoparlörlerinde ki mıknatıslar kalp pillerini etkileyebilmektedir. Cep telefonu ve telsiz telefonlar pilden 15 cm uzakta tutulması önerilmektedir. Metal detektörleri ve X-Ray cihazları kullanılmamalıdır.

Kalp pilini devlet ödüyor mu?​

11-Kalp pilleri SUT’un “Tanıya Dayalı İşleme Dahil Olmayan Tıbbi Malzemelere” ilişkin 3.1.4 maddesi kapsamındadır. Dolayısıyla kalp pili bedelleri Kurumca karşılanmaktadır.

Kalp pilinin zararı var mıdır?​

Uzun sürede bazen elektrod tellerin uygulandığı toplar damarlarda tıkanma ve buna bağlı sorunlar (yüzde, kollarda şişme; göğüs ön kısmında toplar damar ağlarının görünür hale gelmesi gibi) oluşabilir. Yine nadiren kalp pili takıldıktan bir süre sonra, pil jeneratörü veya kablolar kendiliğinden cilt dışına çıkabilir.

Kalp pili olanlar ne yapmamalı?​

Kalp pili olanlar ne yapmamalı?
53 yaş kalp atışı kaç olmalı?​
46 yaş ve 55 yaş arası ortalama bir bünyeye sahip erkekler için kalp atım hızı 72 atım ve 76 atım arası olmalıdır. 56 yaş ve 65 yaş arası ortalama bir bünyeye sahip erkekler için kalp atım hızı 72 atım ve 75 atım arası olmalıdır.
106 kalp atışı normal mi?​
Normalde kalp atış hızı 60 ile 100 arasındadır. Düzenli spor ya da sürekli egzersiz yapanlarda kalp atış hızı bir dakikada 60’ın altında olabilir. Ancak 50’nin altı kabul edilmez bir durumdur. Ancak 100’ün üzerindeki değer normal dışıdır.

Kalp pili konusunda detaylı bilgiler vermişsiniz, teşekkür ederim. Kalp pillerinin genellikle ortalama 5-6 yıl ömre sahip olduğunu ve hastanın ihtiyacına göre değişebileceğini belirtmişsiniz. Ayrıca kalp pilinin, kalp rahatsızlıklarından kaynaklanan şikayetleri gidererek hastalara yardımcı olduğunu da vurgulamışsınız.

Kalp piline zarar vermemek için dikkat edilmesi gereken noktalara da değinmişsiniz. Radyo ve televizyon yayın kulelerinden uzak durulması, müzik sistemlerindeki hoparlörlerin mıknatıslarının etkisine dikkat edilmesi, cep telefonu ve telsiz telefonların pillere yaklaştırılmaması, metal detektörleri ve X-Ray cihazlarının kullanılmaması gibi önlemler alınması gerektiğini belirtmişsiniz.

Kalp pilinin devlet tarafından karşılandığı bilgisini de paylaşmışsınız. Kalp pillerinin SUT'un belirli madde kapsamında olduğunu ve dolayısıyla bedellerinin kurum tarafından karşılandığını ifade etmişsiniz.

Kalp pilinin potansiyel zararlarından da bahsetmişsiniz. Uzun süreli kullanımda elektrod tellerin uygulandığı toplar damarlarda tıkanma ve diğer sorunlar olabileceğini, ayrıca nadiren pil jeneratörü veya kabloların cilt dışına çıkabileceğini belirtmişsiniz.

Son olarak, kalp pili olanların dikkat etmeleri gereken konular arasında, yaşlarına göre normal kalp atış hızlarını sorgulamışsınız. 53 yaş aralığındaki erkekler için normal kalp atım hızının 72-76 arasında olması gerektiğini ve 106 kalp atışının normalden yüksek olduğunu ifade etmişsiniz. Güzel ve detaylı bilgiler için teşekkürler.

Geri