- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 210.525
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kalp krizi geçiren hasta kaç gün yoğun bakımda kalır?
Kalp krizi nedeniyle anjiyoplasti/stent uygulanan hastalar hastaneden ne zaman çıkar? Anjiyoplasti/stent uygulaması sonrası hastanın tedavisine koroner yoğun bakım ünitesinde devam edilir. Çoğu hasta 24-48 saat sonra normal servise çıkar, birkaç gün de serviste yattıktan sonra hastaneden ayrılır.Kalp krizi anjiyo ne kadar sürer?
Anjiyo işlemi 10 ile 15 dakika içerisinde yapılan bir işlemdir. İşlem bittikten sonra bölgede kanama olmaması için baskı uygulanır. Anjiyo işlemi kasıktan yapıldıysa hasta 6 saat kadar gözlem altında tutulmaktadır. Kol ya da bilekten yapıldığında yalnızca 1 saat kadar gözlem altında kalması yeterli olacaktır.
Yoğun bakım hastası kaç gün uyutulur?
Literatürde uzlaşı bulunmamakla birlikte yapılan değişik çalışmalarda uzamış yoğun bakım yatışı için kabul edilen süre 10-21 gün olarak bildirilmektedir (3-6).
Kalp krizi geçiren hasta neden uyutulur?
Hasta getirildiğinde doktorlar kalbi yeniden çalıştırdıktan sonra soğutucu makineye bağlı çeşitli kateterleri, küçük sondaları damarlarına soktular. Böylece organizmasında dolaşan kan “soğuk noktalar”la karşılaştığında düzenli olarak soğumaya başladı. Sonuçta vücut sıcaklığı 32 Ğ 33 dereceye düşürüldü.Kalp krizi geçiren bir daha geçirir mi?
Kalp damar hastalığı ömür boyu devam eden bir hastalık olduğu için, kalp krizi geçiren hastada tekrar kriz geçirme riski daha yüksektir. Hasta etkili bir tedavi almıyorsa, üçüncül, dördüncül krizler kaçınılmaz oluyor.
Yoğun bakımda uyutmak için ne verilir?
Hastaya ait özellikler değerlendirilerek ağrı kesici ve sakinleştirici ilaçlar verilir. Beyni ilgilendiren bazı koşullarda ise, beyin fonksiyonlarını dinlendirmek ya da hastanın kendi solunum çabalarının yapay solunum cihazıyla çatışmaması için hastalar ilaçlar yoluyla daha derin uyutulabilir.
Hastanın uyutulması ise beynin farklı bölgeleri tarafından ihtiyaç duyulan enerji miktarını azaltarak iyileşme sürecine yardımcı olur. Suni olarak gerçekleştirilen koma ile doğal olarak meydana gelen koma arasındaki temel fark suni komanın tamamen geri dönüştürülebilir olmasıdır.