AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalp ilaclarinin yan etkileri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kalp ilaçlarının yan etkileri nelerdir?​

Beta blokerlerin potansiyel yan etkileri

Beloc 50 mg yan etkileri nelerdir?​

Yüksek doz Beloc, aritmi, kalp atımında yavaşlama, nefes darlığı, ayaklarda ödem, çarpıntı, baş dönmesi, halsizlik, göğüs ağrısı, ciltte soğuma, kafa karışıklığı, huzursuzluk, kalp durması, bilinç kaybı, bulantı, kusma ve morarma gibi belirtilere neden olabilir.
Dilatrend ne zaman kullanılır?
Kalp yetmezliği için kullanıldığında, DİLATREND ile tedavinin uzman doktor tarafından başlatılması gereklidir. Tabletleri, yemek ile birlikte almalısınız. Normal başlangıç, iki hafta boyunca günde iki defa 3.125 mg’dır.
Kalp ilaçları halsizlik yapar mı?
Bu ilaçların önemli yan etkileri de vardır; halsizlik, kalbin yavaş atması, düşük kan basıncı ve baş dönmesi. Bu yan etkiler geçicidir.

İlaçlar Etkilesime girerse ne olur?​

‘İlaç etkileşimi’ denen bu durumda bir ilaç diğer ilacın etkisini artırabilir veya emilim, metabolizma ve atım hızını değiştirebilir, etkisini azaltabilir. Herhangi bir ilaç alırken bu ilaca başka bir ilaç ilave edilecekse, bunu mutlaka doktorunuz yapmalı veya eczacınıza danışmalısınız.

Betablok 50 mg ne için kullanılır?​

BETABLOK SDK, hipertansiyonlu hastalarda, hem ayakta hem de yatar durumda ve egzersiz sırasında kan basıncını 24 saatten daha uzun süre belirgin olarak düşürür.
DİLATREND 125 mg nasıl kullanılır?
Tabletleri, yemek ile birlikte almalısınız. Normal başlangıç, iki hafta boyunca günde iki defa 3.125 mg’dır. Doktorunuz bundan sonra, dozu yavaş yavaş haftalara yayarak günde iki defa 25 mg’a kadar yükseltecektir. Eğer kilonuz 85 kg’dan (187 lb) fazla ise, doz günde iki defa 50 mg’a kadar arttırılabilir.
Kalp yorgun olursa ne olur?
Kalbin pompalama gücü azaldığında, vücut kanı öncelikli olarak beyin, böbrek ve kalbe gönderdiğinden, iskelet kaslarına gelen kan miktarı azalır. Dolayısıyla, kişi kendini yorgun hisseder. Kalp yetmezliği tedavisi olan bir hasta, yorgunluktan yakınmaya başladığında, kalp yetmezliğinin kötüye gittiği düşünülmelidir.

İlaçlar buzdolabında saklanırsa ne olur?​

“HER İLAÇ BUZDOLABINDA SAKLANMAZ” Çünkü bazı şurupların içindeki etken maddeler dibe çöker ve her dozda eşit miktarda ilaç alınmamış olur. Bu da tedavi sürecini etkiler. Aynı şekilde buzdolabında saklanan tablet şeklindeki ilaçların da etken maddelerinde bozulmalar meydana gelebilir.”
 
Geri
Üst