AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalp agrisi icin hangi doktora gidilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kalp ağrısı için hangi doktora gidilir?​

Bunun yanında kalbinde ağrı ve buna benzer durumlar hisseden kişiler bir an önce kardiyoloji bölümüne gitmelidirler. Kardiyoloji bölümünde tüm kalp ve dolaşım sistemi ile ilgili rahatsızlıklar detaylı şekilde incelenmektedir. Bunun için kardiyoloji bölümü çok önemli görülmektedir.

Karın ve mide ağrısı için hangi doktora gidilir?​

Tabii ortak şekilde ilk olarak aile hekimine başvurulur. Eğer durum bir ciddiyet teşkil ediyor ise o vakit çocuk karın ağrısı konusunda Çocuk Hastalıkları Uzmanı üzerinden ilgili bölüme gidilir. Yetişkinler konusunda ise karın ağrısı için genel cerrahi bölümü bu sorunlara bakar.

Vücut ağrısı ve halsizlik için hangi doktora gidilir?​

Vücut ağrısı ve halsizlik için hangi doktora gidilir?
Kronik yorgunluk belirtileri yaşayan kişilerin sağlık kuruluşlarının iç hastalıkları (Dahiliye) bölümüne gitmeleri gerekir. Uzman doktor gerek görürse romatoloji, fiziksel tedavi ve rehabilitasyon, endokrinoloji gibi bölümlere de yönlendirebilir.

Kalp ve göğüs ağrısı için hangi doktora gidilir?​

Sağ veya sol göğüste meydana gelen ağrılarda, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekecektir. Yine sürekli yaşanan sıkışma ve nefes darlığı durumunda, bu uzman doktora gidilmelidir. Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir.

Kalp ağrısı nasıl olur?​

Kalp ağrısı, nedenine bağlı olarak boyundan karnın üst kısmına kadar olan bölgede hissedilebilir. Tipik olarak birkaç dakika boyunca göğüste merkezlenen, sol kola, omuzlara, boyuna veya çeneye yayılabilen amansız bir ağrıdır. Keskin, bıçaklanma gibi bir ağrı, göğüste baskı, ezilme, yanma ve sıkışma hissi oluşur.

Kas ve bacak ağrısı için hangi doktora gidilmeli?​

Kas ve bacak ağrısı için hangi doktora gidilmeli?
Bacak ağrısı ve uyuşması neden olur? Bacak ağrılarının birçok nedeni olabilir. Artan ağrılar ve geçmeyen uyuşukluklar sonucunda hastaların kalp damar cerrahisi, nöroloji veya dahiliye uzmanına gidilebilir.

Kas Romatizması Belirtileri Nelerdir?​

Kaslarda, bir veya daha fazla kas grubunda ağrı, batma, spazm, uyuşma, karıncalanma, çekilme, sıkışma tarzında şikayetler ile kendini gösteren ağrılı fibrozitlerin bulunduğu bir hastalıktır. Bu şikayetlere, özellikle sırt ve boyun bölgesinde olanlara, terleme ve üşüme de eklenebilir. Bacaklarda da üşüme sıktır.

Halsizlik ve yorgunluk için hangi doktora gidilmeli?​

 
Halsizlik ve yorgunluk durumunda başvurulabilecek doktorlardan bahsedeyim:

Halsizlik ve yorgunluk belirtileri genellikle vücuttaki çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu tür şikayetlerle karşılaşan kişiler genellikle iç hastalıkları (Dahiliye) bölümüne başvurabilirler. İç hastalıkları uzmanı, genel bir değerlendirme yaparak halsizliğin nedenini belirlemeye çalışır.

Eğer dahiliye uzmanı gerekli görürse, kişiyi diğer uzmanlara da yönlendirebilir. Örneğin, metabolik sorunlar ya da hormonal dengesizlikler söz konusuysa endokrinolog, kas-iskelet sistemi ile ilgili sorunlar varsa fiziksel tedavi uzmanı, belirtiler romatolojik bir hastalıkla ilişkiliyse romatolog gibi uzmanlara gidilmesi gerekebilir.

Sonuç olarak, halsizlik ve yorgunluk gibi belirtilerle karşılaşan kişilerin ilk başvuracağı nokta iç hastalıkları (Dahiliye) uzmanı olmalıdır. Uzman daha detaylı bir inceleme yaparak gerektiği durumlarda diğer uzmanlara yönlendirme yapacaktır. Bu şekilde halsizlik ve yorgunluk gibi belirtilerin altında yatan neden tespit edilerek uygun tedavi planı oluşturulabilir.
 
Geri
Üst