AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalorifer Yakarken Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.379
Tepkime puanı
1
Puan
1
Kalorifer Yakarken Dikkat Edilecekler,
Kalorifer Yakarken Nelere Dikkat Edilmelidir,
Kalorifer Yakarken Dikkat Edilecek Noktalar
Kalorifer Yakma Talimatı
A) KAZANI YAKMADAN ONCE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1 Haberci boru ve hidrometreden tesisteki su seviyesini tamam olup olmadığına bakılacak
2 Tesisteki su yeterli değilse su verme musluğundan hortumun havası alınarak haberci borudan su gelinceye kadar su verilecek
3 Vanalar ve pompalar kontrol edilecek
4 Ana vana (baypas) ile pompaların aynı anda acık olmamasına dikkat edilecek(kısa devre yapıp tesisin verimini duşurebilir)
B) KAZANI YAKTIKTAN SONRA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1 Kazanı yaktıktan sonra kazandaki su sıcaklığı 40 dereceye cıktıktan sonra(termometreden kontrol edilecek) tesise su verilecek(Kazanı ilk yakarken donuş kolunda bağlı bulunan donuş kolektorlerine bağlı pompalar ve ana vananın kapalı olması gerekir)
2 Tesise ilk su verildikten sonra kazandaki su sıcaklığı duşeceği icin su seviyesi istenilen sıcaklığa gelinceye kadar(dış havanın ısı durumuna gore) yakıt takviyesi yapılır
3 Yakıt tasarrufu icin dış hava sıcaklığına gore pompalar ve ana vana aşağıdaki durumlara gore ayarlanır
a) Cok soğuk havalarda iki pompa acık durumda
b) Az soğuk havalarda ana vana acık
c) Normal havalarda ana vana acık (iki pompa kapalı)
Akşamları kazandaki ateşin uzerine ıslatılmış kul 23 cm kalınlığında kaplanır Kulluk kapağı kapanır, baca damperi ¼ oranı acıklıkta ayarlanır
 
Kalorifer yakarken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar aşağıda detaylı bir şekilde sıralanmıştır:

A) KAZANI YAKMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:
1. Haberci boru ve hidrometre kontrol edilmelidir. Tesisin su seviyesi tam olmalıdır.
2. Eğer tesisin su seviyesi yetersizse, su verme musluğundan hortumun havası alınarak su verilmelidir.
3. Vanalar ve pompalar mutlaka kontrol edilmelidir.
4. Ana vana (bypass) ile pompaların aynı anda açık olmamasına özen gösterilmelidir. Aksi halde kısa devre yaparak tesisin verimini düşürebilir.

B) KAZANI YAKTIRDIKTAN SONRA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:
1. Kazan ısınarak suyun sıcaklığı 40 dereceye ulaştıktan sonra tesise su verilmelidir. Bu sıcaklık termometre ile kontrol edilmelidir. Su verilirken, kazanı ilk yakarken dönüş kolunda bağlı bulunan dönüş kolektörlerine bağlı pompalar ve ana vananın kapalı olması gerekmektedir.
2. Tesise su verildikten sonra, suyun sıcaklığı düştüğünde (dış havanın ısı durumuna göre) yakıt takviyesi yapılmalıdır. Su seviyesi istenilen sıcaklığa geldiğinde yakıt takviyesi durdurulmalıdır.
3. Yakıt tasarrufu için dış hava sıcaklığına göre pompalar ve ana vana aşağıdaki durumlara göre ayarlanmalıdır:
a) Çok soğuk havalarda iki pompa açık olmalıdır.
b) Az soğuk havalarda ana vana açık olmalıdır.
c) Normal havalarda ana vana açık, iki pompa kapalı olmalıdır.

- Akşamları kazandaki ateşin üzerine ıslatılmış kül 23 cm kalınlığında kaplanmalıdır.
- Kulluk kapağı kapatılmalı, baca damperi ise %25 oranında açık olacak şekilde ayarlanmalıdır.

Bu önlemleri dikkatle takip ederek kaloriferinizi sorunsuz bir şekilde kullanabilir ve güvenliği sağlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst