Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kalorifer petegi en iyisi hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kalorifer peteği en iyisi hangisi?​

Piyasada satılan modeller gün geçtikçe çoğalsa da İstanbul Tesisat en iyi radyatör – petek olarak Alüminyum döküm radyatörleri tavsiye ediyor. Bu radyatörler ısıyı daha verimli bir şekilde iletir.
Peteklerin arkasına alüminyum folyo işe yarar mı?
Radyatörün arkasına bir alüminyum folyo yerleştirmek ısı tasarrufu anlamında çok faydalıdır. Radyatörün arkasına yerleştirilen folyo, ısıyı evin duvarlarından gereksiz yere kaçmasına izin vermek yerine odaya geri yansıtacaktır.

Az Petek mı çok petek mı?​

Dairede en az 3 petek mutlaka kullanılmalıdır. Oda kapısı kapalı olmak şartı ile petek vanasını kapalı tutabilir ve çalıştırmayabilirsiniz. Kullanmadığınız odaların petek vanaları kapalı ise ve kapısı açık ise ısıtılan odalardan bu odaya, bu odadan da ısıtılan odalara hava akışı sağlanır.
Kalorifer peteği ömrü ne kadardır?
‘Radyatörlerin kullanım ömrü 20-30 yıl’
DemirDöküm Panel Plus radyatör modelleri ülkemizdeki ilk ve tek 25 mm hatvesi bulunan, ülkemizdeki en yüksek ısıl güce sahip olan panel radyatörleridir. Demirdöküm Panel Plus Radyatörlerin üretiminde zirkonyum ve kataforez boya teknolojileri kullanılmaktadır. Bu sayede uzun kullanım ömrüne sahiptir.
Petek arkası yalıtım işe yarar mı?
Radyatör arkası ve soba arkasında kullanılır.Radyatörlerin arkasındaki dış duvarlar ince olduğu için, radyatörlerden çıkan sıcaklık ısı kaybına yol açar.Radyatör ile duvar arasında konan radyatör arkalığı sayesinde sıcaklığın dışarı kaçması engellenir.

Petek arkasına ne konur?​

Isı ve ışık yansıtma özelliği olan alüminyum folyo ile kaplı petek yalıtım, peteğin arkasına doğru giden ısının yansıyarak odaya doğru yönlendirilmesini sağlar. Bunun önüne geçmek için, petek yalıtım modelleri polietilen malzemeden üretilir.
20 binlik kombi kaç metre petek ısıtır?
20 kw kombi kaç metre kare petek ısıtır? 120 metrekare eve kaçlık kombi almalıyım?: 20 binlik kombi, 120 metrekare ev için uygundur. 20 binlik kombi 8-9 metre petek ısıtır.

25 binlik kalorifer kazan kaç metre petek ısıtır?​

Kombiyi kapatmak mı kısmak mı?
Gece kombi kapatıldığında mekanın taban, tavan ve duvarları sabaha kadar soğur. Sabah mekanın ısıtılması için kombinin derecesi artırılır ve kombi 2 kat daha fazla çalışır. Böylece gece yapılan tasarruf boşa gider. Bu sebeple doğru olan kombiyi gece kısmaktır.”
PETEKLERİ KAPATMAK TASARRUF SAĞLAR MI? Doğan, “petek kapatmanın” doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını, bunun yerine kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılarak evin gün boyu sabit ısıda tutulması gerektiğini vurguladı.
Alüminyum radyatör mü çelik radyatör mü?
Alüminyum Döküm Radyatör ve Panel Radyatör arasındaki farklar nelerdir? Alüminyum döküm radyatörler ısı iletkenliği yüksek,tasarruflu ve uzun ömürlü radyatörlerdir. Alüminyum döküm radyatörlerin ham maddesi alüminyum olması sebebi ile ısıyı,panele oranla daha hızlı yayar.Panel radyatörler sacdan imal edilir.

Petek Arkası ısı yalıtım Levhası faydalı mı?​

Markaflex 5 adet kalorifer petek arkası yalıtım levhası, ısı kaynağına ve duvarlara zarar vermez. Bu ürün, zahmetsiz bir biçimde kesilebileceği için farklı boyutlara sahip olan peteklere kolaylıkla uyum sağlar. Örneğin küçük bir kaloriferiniz varsa levhayı ikiye bölebilirsiniz.

Geri