AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalkinma Ajanslarinin Yonetim kurulunda yer alan uyeler kimlerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Kalkınma Ajanslarının Yönetim kurulunda yer alan üyeler kimlerdir?​

Ajans Yönetim Kurulu, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından ve Kalkınma Kurulu üyelerinin arasından seçilen 3 üyeden oluşmaktadır.

Zafer Kalkinma ajansı ne iş yapar?​

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği Kütahya ilindedir. Ayrıca tüm TR33 Bölgesi illerinde Genel Sekreterliğe bağlı Yatırım Destek Ofisleri hizmet vermektedir. § Bölgede yerli ve yabancı yatırımların stratejik ve planlı şekilde artırılması yönünde tanıtım ve rehberlik hizmetlerinde bulunmak.

Kalkınma Kurulu kaç üyeden oluşur?​

Kalkınma Kurulu kaç üyeden oluşur?
Kalkınma kurulu, illerin dengeli şekilde temsilini sağlayacak yapıda, en fazla yüz üyeden oluşur. Kalkınma kuruluna temsilci gönderecek kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının gönderecekleri temsilcilerin sayısı, görev süresi ve diğer hususlar kuruluş kararnamesi ile belirlenir.

Ankara Kalkınma Ajansı Başkanı kimdir?​

Ankara Kalkınma Ajansı Başkanı kimdir?
Ankara Kalkınma Ajansı Ocak ayı Yönetim Kurulu, Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Vasip Şahin’in başkanlığında ajans binasında toplandı.

Türkiye’de kaç tane bölge kalkınma ajansı var?​

Türkiye genelinde her biri Düzey 2 Bölgelerinde kurulan 26 adet Kalkınma Ajansı mevcuttur.

Serhat Kalkınma Ajansı ne iş yapar?​

Serhat Kalkınma Ajansı; özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirerek kalkınmaya yön veren, yerel sorunlara yine yerel odaklı çözümler sunan, kaynakların yerinde ve etkin kullanımıyla sürdürülebilir kalkınmaya hizmet eden bir kurumdur.

Zafer Kalkınma Ajansı hangi illeri kapsıyor?​

Zafer Kalkınma Ajansı hangi illeri kapsıyor?
Başlık
- Afyonkarahisar Valiliği. Afyonkarahisar Belediyesi. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi. Afyonkarahisar TSO.
- Kütahya Valiliği. Kütahya Belediyesi. Kütahya İl Özel İdaresi. Kütahya TSO.
- Manisa Valiliği. Manisa Büyükşehir Belediyesi. Manisa TSO.
- Uşak Valiliği. Uşak Belediyesi. Uşak İl Özel İdaresi. Uşak TSO.

TR33 bölgesi nedir?​

TR33 bölgesi nedir?
TR33 Bölgesi düzey 2 gruplandırmasında yer alan ve Kütahya, Manisa, Afyonkarahisar ve Uşak illerinden oluşmaktadır. Bu iller toplamda 53 ilçeden oluşmaktadır.

Kalkınma Ajanslarının Yönetim Kurulu, genellikle Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından oluşmaktadır. Ayrıca Kalkınma Kurulu üyeleri arasından seçilen 3 üye de Yönetim Kurulunda yer almaktadır. Kalkınma kurullarının temsilcileri bölgedeki kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları tarafından belirlenmektedir.

Her biri Düzey 2 Bölgelerinde kurulan Türkiye genelinde toplam 26 adet Kalkınma Ajansı bulunmaktadır. Bu ajanslar, bölgesel kalkınmaya destek vermek, yerel sorunlara çözüm sunmak ve yatırımları teşvik etmek gibi amaçlarla faaliyet göstermektedir.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın başkanı ise odaklanan bilgilere göre Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Vasip Şahin'dir.

Zafer Kalkınma Ajansı, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan TR33 Bölgesi'nde faaliyet göstermektedir. Bu ajans, bölgedeki yerli ve yabancı yatırımların artırılması için tanıtım ve rehberlik hizmetleri sunmaktadır.

Serhat Kalkınma Ajansı ise özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyonu sağlayarak, yerel odaklı çözümler üretmekte ve sürdürülebilir kalkınmaya hizmet etmektedir.

TR33 Bölgesi ise Kütahya, Manisa, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin oluşturduğu ve toplamda 53 ilçeden meydana gelen bir bölgedir. Bu bölge, kalkınma ajanslarının hizmet verdiği bölgelerden biridir.

Geri