AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalkinma ajanslarinin kim kurar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kalkınma ajanslarının kim kurar?​

b) Ajans: Kalkınma ajansını, c) Kuruluş kararnamesi: Kalkınma ajanslarının kuruluşuna dair Bakanlar Kurulu kararını, ifade eder. MADDE 3 — Ajanslar, bölgeler esas alınarak, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile kurulur.

Kaç tane kalkınma ajansı var?​

Kaç tane kalkınma ajansı var?
Teknik destek hizmetleri kapsamında eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı ve danışmanlık sağlama gibi alanlar yer almaktadır. Türkiye’de bulunan 26 Kalkınma Ajansı sorumlu oldukları bölgenin öncelikli ihtiyaçlarına göre kalkınmayı teşvik edici destek programları yürütmektedir.

Ajanslarının ulusal düzeyde koordinasyonundan hangi bakanlık sorumlu?​

Ajanslarının ulusal düzeyde koordinasyonundan hangi bakanlık sorumlu?
GENEL SEKRETERİ BAKANLIK BELİRLEYECEK Ajansların ulusal düzeyde koordinasyonundan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumlu olurken, Bakanlık bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltıcı tedbirleri alarak, planlama, programlama ve projelendirme konularında ajanslara rehberlik ve danışmanlık yapacak.

Barış Yeniçeri kimdir?​

Barış YENİÇERİ 2001 yılında T.C. T.C. Ekonomi Bakanlığı, Personel Dairesi Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekte iken 6 Ağustos 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Kalkınma ajanslarının gelirleri nelerdir?​

Kalkınma ajanslarının gelirleri nelerdir?
2-Kalkınma Ajanslarının Gelirleri Nelerdir? Sanayi ve Ticaret Odalarından Aktarılan Paylar AB ve Diğer Uluslararası Kaynaklardan Sağlanacak Fonlar Faaliyet Gelirleri Bağış ve Yardımlar Bir Önceki Yıldan Devreden Gelirler olarak belirtilmiştir.

Bu nedenle davalı idare, idari işlemin hukuka aykırı olmasıdır.?​

Bu nedenle davalı idare, idari işlemin hukuka aykırı olmasıdır.?
idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması. Yukarıdaki iki şartın birlikte gerçekleşmesi halinde davalı idarenin savunması alındıktan veya savunma süresi geçtikten sonra, mahkeme tarafından gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilirler.
İdari yargının görev alanına girmesi halinde dava açılacaktır.?​
İdari yargının görev alanına giren bir davada görevsizlik veya yetkisizlik kararı verilmesi halinde görevli ve yetkili kılınan mahkemeye yeniden dava açılması halinde harç alınmaz. İdare mahkemesi kararlarına karşı istinaf kanun yoluna başvuru şartları 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 45. maddesinde düzenlenmiştir.

Kimdir idari idare mahkemesi?​

Kimdir idari idare mahkemesi?
Yani, coğrafi bakımdan hangi idare mahkemesinin idari davaya bakmaya yetkili olduğudur. Yetkili idare mahkemesi, dava konusu olan idari işlemi veya idari sözleşmeyi yapan idari merciin bulunduğu yerdeki idare mahkemesidir (2577 sayılı İYUK m.32/1). İdare hukukunda yetki, kamu düzenine ilişkin olup mahkeme tarafından resen gözetilir.
 
Kalkınma ajansları, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmaktadır. Ajanslar, bölgeler esas alınarak kurulur ve kuruluş kararnamesi kapsamında faaliyetlerini yürütürler. Türkiye'de bulunan toplam 26 Kalkınma Ajansı, sorumlu oldukları bölgenin öncelikli ihtiyaçlarına göre kalkınmayı teşvik edici destek programları sunmaktadırlar.

Ajansların ulusal düzeyde koordinasyonundan ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumludur. Bakanlık, ajanslara rehberlik ve danışmanlık yaparak bölge arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltıcı tedbirleri almayı da amaçlar.

Kalkınma ajanslarının gelirleri ise şu kaynaklardan sağlanmaktadır: Sanayi ve Ticaret Odalarından Aktarılan Paylar, AB ve Diğer Uluslararası Kaynaklardan Sağlanacak Fonlar, Faaliyet Gelirleri, Bağış ve Yardımlar, Bir Önceki Yıldan Devreden Gelirler.

İdari işlemin hukuka aykırı olması durumunda davalı idarenin savunması alındıktan veya savunma süresi geçtikten sonra mahkeme, gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilir. İdari yargının görev alanına girmesi halinde dava açılabilir ve idari mahkeme kararlarına karşı istinaf kanun yoluna başvuru şartları 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nda düzenlenmektedir.

Yetkili idare mahkemesi, dava konusu olan idari işlemi veya idari sözleşmeyi yapan idari merciin bulunduğu yerdeki idare mahkemesidir. İdare hukukunda yetki, kamu düzenine ilişkin olup mahkeme tarafından resen gözetilir.
 
Geri
Üst