AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalkinma Ajanslari hibe verir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kalkınma Ajansları hibe verir mi?​

Kalkınma Ajansları programları kapsamında verilen destekler hibe niteliğindedir ve geri ödemesizdir.

Kalkınma Ajansları Hangi Bakanlığa Bağlı?​

Kalkınma Ajansları Hangi Bakanlığa Bağlı?
Kalkınma Ajansları bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalar yürüten özerk kamu kuruluşlarıdır.

Türkiye’de Kalkınma Ajansları nelerdir?​

Türkiye’de Kalkınma Ajansları nelerdir?
Kalkınma Ajansları
- İstanbul Kalkınma Ajansı, İstanbul.
- Trakya Kalkınma Ajansı, Edirne-Kırklareli-Tekirdağ
- Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir-Çanakkale.
- İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir.
- Güney Ege Kalkınma Ajansı, Aydın-Denizli-Muğla.
- Zafer Kalkınma Ajansı, Afyon-Kütahya-Manisa-Uşak.

Kalkınma Ajansları hangi konularda kobi lere destek verir?​

Bölgedeki girişimcilik ve yenilikçilik kapasitesini geliştirecek stratejik projeler için teknoparklar, teknoloji geliştirme merkezleri ve ortak fuar alanları sağlama gibi altyapı konularını içeren mali ve teknik bir destektir.

Türkiye’de Kalkınma Ajansları hangi yılda kurulmuştur?​

Türkiye’de Kalkınma Ajansları hangi yılda kurulmuştur?
Türkiye’de ise 2006 yılında 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanunun yayımlanması ve 26 kalkınma ajansının kurulması ile birlikte bölgesel kalkınma modelinin uygulanmaya başlandığını söyleyebiliriz.26 bölgede kurulan kalkınma ajanslarının uyguladıkları mali destek …

Tua görevi nedir kısaca?​

Tua görevi nedir kısaca?
Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal uzay ajansıdır. Türkiye’nin uzay bilimleri programı ile genel havacılık ve uzay araştırmalarından sorumlu devlet kurumudur.
Kalkınma Ajanslarına kimler başvurabilir?​
Desteğe; yerel yönetimler, üniversiteler, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, birlikler ve kooperatifler başvurabilir.
 
Evet, Kalkınma Ajansları hibe niteliğindeki destekleri geri ödemesiz olarak sağlayan kuruluşlardır. Bu ajanslar, bölgesel kalkınmanın sağlanması ve bölgesel eşitsizliklerin azaltılması amacıyla çalışmalar yürüten özerk kamu kuruluşlarıdır. Türkiye'de bulunan Kalkınma Ajansları arasında İstanbul, Trakya, Güney Marmara, İzmir, Güney Ege ve Zafer Kalkınma Ajansları bulunmaktadır.

Kalkınma Ajansları, KOBİ'lere yönelik destekler kapsamında bölgedeki girişimcilik ve yenilikçilik kapasitesini geliştirecek stratejik projelere destek sağlar. Bu destekler, teknoparklar, teknoloji geliştirme merkezleri, ortak fuar alanları gibi altyapı konularını içerebilir.

Türkiye'de Kalkınma Ajansları, 2006 yılında 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun'un yayımlanması ve 26 kalkınma ajansının kurulması ile birlikte bölgesel kalkınma modelinin uygulanmaya başlandığı tarihte oluşturulmuştur.

Kalkınma Ajanslarına başvuruda bulunabilecek kurumlar arasında yerel yönetimler, üniversiteler, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, birlikler ve kooperatifler yer almaktadır. Bu kurumlar, projeleri ile destek almak için başvuruda bulunabilirler.
 
Geri
Üst