Kalıtımın esaslarını ortaya koyan ilk bilim insanı kimdir?
Kalıtım kalıtsal bilginin anne ve babadan yeni nesle geçme şekilleri ile ilgilenen biyoloji dalıdır. Modern kalıtım on dokuzuncu yüzyılda Avusturyalı rahip Mendel’in yaptığı bilimsel çalışmalarla başlamıştır. İlk kalıtım araştırması, matematik ve fenle ilgilenen Gregor Mendel tarafından yürütülmüştür.Kalıtım maddesi ne demek?
Kalıtım (soyaçekim veya irsiyet olarak da adlandırılır), fenotipik özelliklerin ebeveynlerden yavrulara aktarılmasıdır. Oluşan hücreler veya organizmalar, ebeveynlerinin genetik bilgisini eşeysiz üreme ya da eşeyli üreme yoluyla edinirler.Kalıtımın kromozom teorisi nedir?
Bu aşamadan sonra sitoloji ve genetik bilimi birbirine yaklaşmıştır. göstermiş ve kalıtımın kromozomal teorisi oluşmaya başlamıştır. Bu teoriye göre, Mendel genleri kromozomlar üzerinde özgül lokuslara sahiptir. Morgan, özgül bir geni özgül bir kromozomla ilişkilendiren ilk kişidir.
Moleküler Biyoloji neyi inceler?
Moleküler Biyoloji, prokaryotik ve ökaryotik hücre yapılarını ile işlevlerini ve hücreler arasındaki etkileşimi moleküler seviyede laboratuvarda inceleyerek ortaya çıkaran bir bilim dalıdır.