Kaliteli peynir Nasil Olmalidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
194.921
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kaliteli peynir Nasıl Olmalıdır?​

Peynir ne fazla sert, kuru, kırılgan, kolay ufalanabilir ne de çok yumuşak olmalı, hele süngerimsi yapıda hiç olmamalıdır. Peynirde küf, amonyak, yemimsi, sabunumsu ve mayamsı gibi kokular hissedilmemelidir. İdeal bir peynirin tadı ekşi, keskin, yakıcı, acı, metalik, mayamsı ve çok tuzlu olmamalıdır.
Peynirin kalitesi nasıl anlaşılır?
Kaliteli Peynir Nasıl Anlaşılır?
- 1-Taze peynirler kolay bozulur, olgunlaşmış peynirler daha dayanıklıdır.
- 2-Niteliksiz bir peynirin tadı ve aroması bozuk, kokmuş, lezzetsiz, sert ve keskindir.
- 3-Donuk, kirli beyaz renkli peynirler kaliteli değildir.
- 4-Peynirin içinin bazı kısımları pembe renkteyse almayın.
Poğaça için en iyi peynir hangisi?
Peynirli poğaça yapılışında dikkat etmeniz gereken 2 konu var; – Peynir seçimi çok önemli. Yağsız beyaz peynir seçin. Eğer yağlı sofralık peynir kullanırsanız poğaçanızın içinden eriyip akar.

Kaliteli beyaz peynir nasıl yapılır?​

Süt 40 derece olduğu zaman önce içine yarım çay bardağı yoğurt bir miktar suyla koyu ayran yapılıp dökülür. Hemen ardından maya ilave edilir güzelce karıştırılır. Tencerenin ağzı kapatılır ve 1.5-2 saat mayalanması beklenir. Süt pelte pelte olmuşsa mayalanmış demektir.
Gerçek tulum peyniri nasıl anlaşılır?
Gerçek tulum peynirini kazındığı zaman dağılır birbirinden çözülür bulgur bulgur olur. Sofraya konduğu zaman gerçeğini ayrıt etmek oldukça kolay olur. Bidon ambalajına konmuş ürünler deriye nazaran biraz daha beyaz olur, yumuşaklık konusunda deri peynirinden biraz daha yumuşak olur.
Yufka Böreğinde hangi peynir kullanılır?
Yağlı peynirler börek pişerken akıp gidecek ve elinizde peynirli börek değil sade börek kalacaktır. Böreği yerken içinde peynir görmek istiyorsanız kuru peynir tercih edin. Bu kuru beyaz peynir olabileceği gibi ekşimik ya da lor peyniri de olabilir.
İç malzeme olarak peynirin içine de yumurta sarısı koyuyorum sebebi şu : yumurta peynirin dağılmasını önlüyor pişip peyniri tutuyor akmıyor peynir böylece. 5. Yumurta her iç malzemesini tutar dağılmasını önler.
Kaynamış sütten peynir nasıl yapılır?
Bu riski ortadan kaldırmak için süt kaynatılmakta kaynayan süte soğutulduktan sonra kalsiyum Klorür katılmaması nedeniyle iyi bir peynir yapılamamaktadır. Tüketicilerimiz tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla evde sadece kaynayan süte limon tuzu, yoğurt suyu, limon suyu sıkarak peynir yapabilmektedir.
Lezzetli peynir nasıl yapılır?
Sütün sıcaklığı 36-37 dereceye gelinceye kadar bekleyin. Sütün içerisine peynir mayasını ekleyin ve tahta kaşık ile karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın ve temiz bir bez ile etrafını sarın. Sütün mayalanması için yaklaşık 1 buçuk saat oda sıcaklığında bekletin.
 
Geri
Üst