- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kaliteli ısı yalıtım malzemelerinin özellikleri nelerdir?
Isı yalıtım malzemelerinin ısı iletim katsayılarının küçük olmalıdır. – Isı yalıtım malzemeleri hafif olmalıdır. – Isı yalıtım malzemeleri kokusuz olmalıdır. – Su ve nem absorbe etme özelliği olmalıdır. – Bakteri ve haşerelerin yuva yapmasına elverişli olmamalıdır. – Çürümeye karşı dayanıklı olmalıdır. – İlk özelliğini …En iyi yalıtım malzemesi nedir?
EPS ve XPS’e göre ağırlığı daha fazla ve fiyatı daha pahalı bir malzeme olan taş yünü ısı yalıtım levhaları su emme açısından en düşük performansa sahiptir. Nefes alma kabiliyeti ise EPS ve XPS’e göre daha iyi, su buharı geçirgenlik değeri en iyi olan ısı yalıtım levhadır.
Binalarda ısı yalıtımı için kullanılan malzemeler nelerdir?
Camyünü : ( TS 901 – EN13162 )
Cam yünü neden yapılır?
Silis kumunun 1200°C – 1250°C’de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu elde edilmektedir. Kum, çakıl taşı gibi maddelerin en az SIO2 içeren bileşenlerine silis denir ve yer-kabuğunun yaklaşık &’ sını oluşturur.Isı yalıtım malzemeleri nedir?
Isı yalıtım malzemeleri; ısı kayıp ve kazançlarının azaltılmasında kullanılan, düşük kalınlıklarda yüksek ısıl dirence sahip, hafif ve özel malzemelerdir. Isı yalıtım malzemelerini diğer malzemelerden ayıran en önemli özellik ısı iletim katsayılarının düşük olmasıdır.
Isı yalıtımı nedir nerelerde kullanılır?
Isı yalıtımı, kışın ısınmak yazın da serinlemek için harcadığımız enerjiyi azaltmak ve daha rahat ortamlarda yaşamak amacıyla binaların dış cephe duvarları, cam ve doğramaları, çatıları, döşemeleri ve tesisatlarında, ısı geçişini azaltan önlemler almaktır.
Isı yalıtımı hangi alanlarda kullanılır?
Isı yalıtım malzemeleri yapıların duvar, çatı ve döşemelerini oluşturan yapı elemanlarında ve tesisat sistemlerinin yalıtımında kullanılabilirler. Bu malzemeler ile birlikte pencerelerde kullanılan nitelikli doğramalar ve yalıtım camı üniteleri de etkin ısı yalıtımında büyük önem taşımaktadır.Izocam nedir neden yapılır?
Yerli olarak temin edilen, inorganik hammaddelerin 1350°C-1400°C’de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu oluşmaktadır. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir.
Izocamın ham maddesi nedir?
Cam yünü, içten elde edilen bir inorganik hammadde olan silika kumundan yapılmıştır. Silika kumunun 1200˚C- 1250˚C’de ısıtılması ve liflere dönüştürülmesiyle üretilir.