Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kaliteli egitim icin neler yapilabilir?

Editör

Yeni Üye

Kaliteli eğitim için neler yapılabilir?​

Kaliteli eğitim modeli için Okulun idarecileri ve öğretmenlerin patron düşüncesinden çıkıp,lider düşüncesinde olabilmeleri gerektiğini vurguluyor. Lider öğretmen her şeyden önce istekli olmalı ve yaptığı işin nedenlerini bilerek öğrenciye öğretmelidir. Lider düşüncede öğretmen öğrencilere öncülük eder.

Öğretmen eğitiminin verimini artırmak için ne gibi önlemler alınmalıdır?​

Bu sebeple, okulda öğretmenin performansının artırılması ve üst düzeyde öğretmenlerden verim alınması gerekir….Bu stratejiler:
- Öğretim odaklı ödül sistemini kurmak,
- Okulun öğretimini kabullenme, onaylama,
- Kıdemli öğretmenlerin danışmanlığı,
- Mesleki toplantılara katılmaya özendirme.

Türkiye’deki eğitim sistemi nasıl?​

Türkiye’deki eğitim sistemi nasıl?
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.

Eğitim bize ne kazandırır?​

Eğitim bize ne kazandırır?
Eğitim, analitik düşünme yeteneğini kazandırır. Bizim hakikate ulaşma hızımızı belirler. Eğitim kritik görevlere seçilecek nitelikli ve liyakatli insanların sayısını artırır ve içlerinden en liyakatlisini bulmamıza yardımcı olur. Eğitim, elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanmayı öğretir bize..

Kaliteli eğitim hakkı nedir?​

gerçekleĢtirebileceği, istihdam ve yaĢam becerilerini geliĢtirme olanağı bulabileceği kaliteli bir eğitim görme hakkı olarak tanımlamaktadır.

Kaliteli eğitim ne demek?​

KALİTELİ EĞİTİM NEDİR? (What is Quality Education?) Belçikalı Education International’a (EI) göre kaliteli eğitim öğrencinin cinsiyet, ırk, etik, sosyo-ekonomik statü veya coğrafik lokasyonuna bakmaksızın sosyal, duygusal, ruhsal, fiziksel ve kavramsal gelişmesine odaklanarak yapılır.

Kaliteli eğitim için bazı önemli adımlar atılabilir. Öncelikle, okul idarecilerinin ve öğretmenlerin liderlik anlayışına sahip olmaları önemlidir. Lider öğretmenler, istekli olmalı ve öğrencilere işlerini neden yaptıklarını açıklayarak rehberlik etmelidir. Aynı zamanda öğretmen eğitiminin verimini artırmak için alınabilecek önlemler arasında öğretim odaklı ödül sistemleri kurmak, okulun öğretimini desteklemek, kıdemli öğretmenlerin danışmanlığını teşvik etmek ve mesleki toplantılara katılımı teşvik etmek yer alabilir.

Türkiye'deki eğitim sistemi ise 12 yıllık zorunlu eğitimden oluşmaktadır. Bu eğitim sistemi ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kademeden oluşmaktadır. İlkokul 4 yıl, ortaokul 4 yıl ve lise 4 yıl olarak düzenlenmiştir.

Eğitim bize birçok şey kazandırır. Analitik düşünme yeteneğimizi geliştirir, hakikate ulaşmamızı hızlandırır, kritik görevler için nitelikli insanların sayısını artırır ve en uygun kaynakları en verimli şekilde kullanmayı öğretir.

Ayrıca, kaliteli eğitim hakkı insanların istihdam ve yaşam becerilerini geliştirebileceği, sosyal, duygusal, ruhsal, fiziksel ve kavramsal gelişimine odaklanan bir eğitim hakkı olarak tanımlanabilir. Kaliteli eğitim, öğrencinin niteliklerine bakılmaksızın herkesin eğitimden eşit şekilde faydalanması anlamına gelir.

Geri