AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalitede surec ne demek?

Editör

Yeni Üye

Kalitede süreç ne demek?​

Süreç Nedir? Bir ya da birden fazla girdinin bir amacın başarılmasına yönlendirilmiş bir dizi sistematik eylem ile çıktı şekline dönüştürülmesinin sağlandığı bir faaliyet ya da karşılıklı ilişkilere dayanan faaliyetler toplamıdır.

Süreç yönetim Sistemi nedir?​

Süreç yönetim Sistemi nedir?
Süreç Yönetim sistemleri iş süreçlerinin otomatikleştirilmesi için gereken yöntem ve araçları sağlar. Sağlanan bu yöntem ve araçlar iş süreçlerinin standart hale getirilmesi, hızlandırılmasını ve süreçlerde gerçek zamanlı hızlı değişiklik yapılabilmesini sağlar.

ISO 9001 süreç nedir?​

ISO 9001 süreç nedir?
İSO 9001 Proses yaklaşımı ise , Proseslerin ve Proseslerin birbirleriyle olan ilişkilerinin sistematik olarak tanımlanması ve yönetilmesidir. ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminde Genel olarak bir prosesin girdileri, diğer prosesin çıktılarıdır.

Destek Süreç faaliyetleri nelerdir?​

Destek süreçler: İç faaliyetlere yönelik süreçlerdir. Bu süreçler ile iç müşteriye hizmet edilir. Süreçleri bu şekilde sınıflandırmak ile, dış ve iç müşterilerin taleplerine yanıt verecek doğru süreçleri belirlemek olanağı elde edilir.

Süreç etkileşimi nedir?​

Süreç etkileşimi nedir?
Sürecin etkin ve verimli bir şekilde işleyip işlemediği hakkında hüküm verilmesini sağlayan göstergelerdir.

Süreç ve süreç yaklaşımı nedir?​

Süreç ve süreç yaklaşımı nedir?
Süreç Yaklaşımı, kuruluşun misyon, vizyon ve değerleri ile örtüşen, bu değerlere uygun bir şekilde yapılandırılmış süreçlerinin belirlenmesi, bu süreçlerin ve ilişkilerinin en azından aşağıdakileri kapsayacak şekilde analiz edilmesidir. Süreç Yaklaşımı’nın amacı, süreçler üzerinde sürekli kontrol sağlamaktır.

Süreç yönetimi nasıl olmalı?​

Süreç yönetiminin temel prensipleri şunlardır; Süreçler; personeli, prosedürleri, malzemeleri ve ekipmanları içerebilir. Süreçlerin başarısı, süreç yönetiminin becerilerine bağlıdır. Süreç performansı ve süreçlerin iyileştirilmesi için süreçlerin işleyiş biçimlerinin o sürece uygun olarak tasarlanması gerekir.

Kalitede süreç kavramı, bir veya birden fazla girdinin belirli bir amaca ulaşmak üzere sistemli bir şekilde yönlendirilerek çıktıya dönüştürüldüğü faaliyetlerin bütünüdür. Süreç, belirli bir amacı başarmak için izlenen adımların ve bu adımlar arasındaki ilişkilerin toplamını ifade eder.

Süreç yönetim sistemi ise iş süreçlerinin otomatikleştirilmesi için gerekli yöntemleri ve araçları sağlar. Bu yöntem ve araçlar, iş süreçlerinin standart hale getirilmesini, hızlandırılmasını ve süreçlerde gerçek zamanlı değişiklik yapılabilmesini sağlar.

ISO 9001 süreç ise ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre, süreçlerin ve süreçler arasındaki ilişkilerin sistematik olarak tanımlanması ve yönetilmesidir. Bu şekilde, proseslerin girdileri ve çıktıları tanımlanarak süreçlerin etkin bir şekilde yönetilmesi sağlanır.

Destek süreçleri ise iç faaliyetlere yönelik süreçlerdir ve iç müşterilere hizmet ederler. Bu süreçleri sınıflandırmak, dış ve iç müşterilerin taleplerine uygun şekilde süreçleri belirlemeyi sağlar.

Süreç etkileşimi ise bir sürecin etkin ve verimli bir şekilde işleyip işlemediği hakkında fikir veren göstergelerdir.

Süreç yaklaşımı ise bir organizasyonun misyon, vizyon ve değerlerine uygun olarak yapılandırılmış süreçlerin belirlenmesi ve bu süreçlerin analiz edilmesini ifade eder. Süreç yaklaşımının hedefi, süreçler üzerinde sürekli kontrol sağlamaktır.

Süreç yönetiminin temel prensipleri arasında; süreçlerin içerdiği personel, prosedürler, malzemeler ve ekipmanlar, süreç yönetiminin becerilerine bağlı olarak yönetilmelidir. Süreç performansı ve süreçlerin iyileştirilmesi için süreçlerin işleyiş biçimlerinin o sürece uygun olarak tasarlanması gerekmektedir. Bu prensipler doğrultusunda süreç yönetimi etkin bir şekilde gerçekleştirilmelidir.

Geri