AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalite yonetim sistemi nedir ve nicin uygulanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kalite yönetim sistemi nedir ve niçin uygulanır?​

Kalite yönetim sistemleri, bir kuruluş içerisinde hedeflenen kalitenin gerçekleşmesi için planlı ve stratejik bir şekilde sürdürülen faaliyetlerin tamamıdır. Müşteri memnuniyeti ve sürekli iyileştirme olarak özetlenebilir. Sistemin sağlıklı şekilde işlemesini ve her an rapor oluşturabilmeyi sağlamaktadır.

Kalite Yönetimi kavramı nedir?​

Toplam kalite yönetimi ya da kısaca TKY; müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kullanılan insan, iş, ürün ve/veya hizmet kalite gereksinimlerinin, sistematik bir yaklaşımla ve tüm çalışanların katkıları ile sağlanmasıdır.
Toplam kalite yönetiminin ana unsurları
- Ürün ve hizmetin tasarımı
- Üretim süreçlerinin tasarımı
- Tedarik.
- Kıyaslama (Benchmarking)
- Karar verme araçları
- Çalışanların karara katılımı
- Sürekli iyileştirme.
- Müşteri memnuniyeti.
Kalite Yönetim Sistemi modeli nedir?
Toplam Kalite Yönetimi (TKY), iç ve dış müşteri beklentilerinin aşılmasını temel olarak alan, çalışanların bilgilendirilip yetkilendirilmesini ve takım çalışmasıyla tüm süreçlerin sürekli iyileştirilmesini hedefleyen bir yönetim felsefesi olarak tanımlanıyor.
Kalite Yönetim Sistemi dokümanları nelerdir?
Kalite Yönetim Sistemi Kurulu olan bir kuruluşta yürürlükte ve uygulanan dokümante edilmiş bilgiler yani dokümanlar kayıtlar aşağıdakiler olmalıdır.

Kalite yönetim sisteminin temel ilkeleri nelerdir?​

Kalite Yönetim İlkeleri

Kalite kapsamı nedir?​

Genel bir tanım olarak; kalite, bir ürün veya hizmetin belirlenen veya olabilecek ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin toplamıdır. Dr. Joseph Juran’a göre kalite, kullanıma uygunluktur.

Geri