AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kalite yonetim sistem belgesi nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kalite yönetim sistem belgesi nasıl alınır?​

Şirketinize ISO 9001 2015 Belgesi almak için ISO 9001 2015 Standardına göre bir Kalite Yönetim Sistemi Kurmanız ve Kurulan ISO 9001 2015 Kalite Yönetim Sistemini işletmeniz uygulamanız ve en sonunda ISO 9001 2015 Standardına göre belgelendirme ve denetim yapan bir kuruluşa kendi Kalite Yönetim Sisteminizi denetletip …

ISO 9001 belgesi kimlere verilir?​

ISO 9001 belgesi kimlere verilir? ISO 9001 Kalite Yönetim belgesi her türden kurum ve kuruluşa verilebilir. Özellikle henüz organizasyon şemasını çıkaramamış ve işyerinde yetkili bir kişinin bulunmaması gibi durumlarda işlerin aksadığı kurumlarda işlevsel bir çalışma modelinin oluşturulması açısından değer sunar.

Kalite yönetim sistem belgesi nedir?​

Kalite yönetim sistem belgesi nedir?
ISO 9000 standartları, bir kuruluşta kalite sistemi kurmak için ya da mevcut bir kalite sistemini değerlendirmek için kullanılan bir kalite güvence modelidir. Denetim sonucunda ise gerekli koşulların sağlandığına ikna olunursa, ISO 9001 belgesi verilecektir. …

Kalite Güvence Belgesi Nedir?​

Kalite Güvence Belgesi Nedir?
Bu standart, bir işletmenin koşullarına uygun Kalite Güvence Sistemi geliştirilmesinde ya da Kalite Güvence Sistemi olarak değerlendirilmesinde esas alınacak bir modeldir. Bu modele uyan bir işletme, tüm dünyada kabul edilmiş bir standarda uygun Kalite Güvence Sistemine sahip olur.

ISO 9001 neyi ifade eder?​

ISO 9001 belgesi, kuruluşunuzun sürekli gelişmesini ve büyümesini sağlayan iş geliştirici bir iso kalite belgesidir. Dünyanın en yaygın kalite yönetim standardı olan ISO 9001, kuruluşların hizmet ve performans yönetimi konusunda kalitelerini artırmaya ve süreklilik sağlanmasına olanak tanır.

ISO 9001 2015 kimler alabilir?​

ISO 9001 2015 Belgesini Kimler alabilir veya iso 9001 2015 belgesini hangi firmalar hangi sektörler alabilir ; ISO 9001 2015 Belgesini yaptığı hizmet ne olursa olsun (Üretim Tasarım Hizmet Teknik servis Organizasyon vb uygulamaları yapan) Bütün Kamu kurumları, özel şirketler vakıflar, dernekler, sivil toplum …

Kalite Yönetim Sistemi belgeleri nelerdir?​

Kalite Yönetim Sistemi belgeleri nelerdir?
ISO Belgeleri Nelerdir?
- ISO 9001 Belgesi. ISO 9001 belgesi hemen hemen diğer tüm standardların temel yapısını oluşturur.
- ISO 22000 Belgesi.
- ISO 14001 Belgesi.
- ISO 27001 Belgesi.
- OHSAS 18001 Belgesi.
- ISO 45001 Belgesi.
- ISO 10002 Belgesi.
- ISO 13485 Belgesi.

Kalite yönetim sistem belgesi almak için ISO 9001:2015 standardına göre bir Kalite Yönetim Sistemi kurmanız gerekmektedir. Bu süreçte şu adımları takip etmeniz önemlidir:

1. Kalite Yönetim Sistemi Kurulması: ISO 9001:2015 standardına uygun bir Kalite Yönetim Sistemi oluşturulmalıdır. Bu sistem, şirketinizin işleyişini, politikalarını, prosedürlerini ve kalite hedeflerini belirlemelidir.

2. Sistemin İşletilmesi: Kurulan Kalite Yönetim Sistemi, işletmenizde uygulanmalı ve sürekli olarak gözden geçirilmelidir. Süreçlerin etkinliği ve verimliliği izlenmeli, gerektiğinde düzeltici önlemler alınmalıdır.

3. Belgelendirme ve Denetim: En son aşamada, ISO 9001:2015 standardına uygun olduğunuzu kanıtlamak için belgelendirme ve denetim yapan bir kuruluşa başvurmalısınız. Bu kuruluş, şirketinizin Kalite Yönetim Sistemini detaylı bir şekilde inceleyecek ve uygun olduğunu onayladığında ISO 9001:2015 belgesini almanızı sağlayacaktır.

ISO 9001 belgesi her türlü kurum ve kuruluşa verilebilir. Özellikle işleyişinde sorunlar yaşayan ve işyerinde kalite yönetiminden sorumlu bir personelin olmadığı durumlarda ISO 9001 belgesi, işletmeye işlerini düzene koymada yardımcı olabilir.

Kalite Yönetim Sistemi belgeleri arasında ISO 9001 belgesi en temel olanıdır ve diğer ISO standartları da özellikle belirli alanlara odaklanarak şirketler için önemli olabilir. Bu belgeler arasında ISO 22000 (gıda güvenliği), ISO 14001 (çevre yönetimi), ISO 27001 (bilgi güvenliği), OHSAS 18001 (iş sağlığı ve güvenliği), ISO 45001 (iş sağlığı ve güvenliği), ISO 10002 (müşteri memnuniyeti yönetimi) ve ISO 13485 (medikal cihazlar) gibi standartlar bulunmaktadır.

Geri