- Konu Yazar
Kalite neden onemlidir?
Kalite bir işin genel standartları içinde en iyi işçilik durumunun devreye sokulması olarak bilinmektedir. Kalite neden ile birçok bireyin yaşamının daha kolaylaştığı bilinmektedir. Bu nedenle kalite hayat kolaylaştırıcı ve hayat bir miktar konfor getiren bir özellik olarak bilinmektedir.Kalite müşteri için ne anlama gelir?
Bir başka deyişle kalite, müşterinin ihtiyaç ve beklentilerine ilk defada, tam zamanında ve her zaman uymak olarak tanımlanabilir. Kalitede istenilen şartlara uyabilmek için öncelikle müşteri ihtiyaç ve beklentilerinin tarafsız bir gözle tespit edilmesi gerekir.Toplam kalite yönetiminin önemi nedir?
Toplam kalite yönetiminin önemi nedir?İsrafı en aza indirerek, verimliliği artırmak ve üretilen malın üzerindeki kaliteyi yükseltmek en önemli amaç olmalıdır. T.K.Y. ile verimlilik artırma, iş gören organizasyonu ve motivasyonun mükemmelliğine dayanır. İş görenlerin ideal organizasyonu ile ekip kurma sonucu verimliliği artırma yoluna gidilebilir.
Doğru kalite nedir?
Kusursuz bir şekilde, zamanında iş yapmaktır. Tam zamanında üretim yapılarak belirlenen programa uymaktır. Beklenti, ihtiyaç ve kullanıma uygunluktur. Maliyeti azaltarak en mükemmel ürünü ortaya çıkarmaktır.TKY nin başarısı neye bağlıdır?
Rungtusanatham ve diğ., (2003) TKY uygulamalarının başarı olabilmesi için Deming ortaya koyduğu faktörlerin temel alınması gerektiğini belirtmektedir. Ayrıca faktörleri, üst yönetim, içsel ve dışsal işbirliği, öğrenme, süreç yönetimi, sürekli gelişim, çalışanlar ve müşteri memnuniyeti şeklinde sıralamaktadır.Kalite yönetimi eğitiminin amacı nedir?
Kalite yönetimi eğitiminin amacı nedir?Kalite yönetimi eğitimi, işletmenin belirleyeceği kalite standartlarına uygun şekilde donatılmış çalışanların yetiştirilmesidir. Yönetim bünyesinde görev alacak kişilere verilecek özel eğitim sayesinde, yönetim süreci baştan sona kadar daha verimli bir şekilde işlemeye devam edecektir.
Kalite sistem standardı; bir firmanın ürünlerinin standartlara, gerekliliklere uygunluğunu sağlamak için izlediği kalite yönetimini tanımlar. Kalite sistem standardı, firmaların standartlarda belirlenmiş kalite düzeyini elde etmesi için gerekli olan kalite sistemi yönetimini izlemesine yardımcı olur.