AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kalite muhendisi neleri bilmeli?

Editör

Yeni Üye

Kalite mühendisi neleri bilmeli?​

Kalite mühendisi; firmalara ait olan mal, hizmet ya da süreç kalitesini ölçmek ve belirlemek için mühendislik birimlerinin teknik yöntemlerini kullanıp, planlama yapan kişiye verilen mesleki unvandır. Kalite mühendisi genel olarak kontrol sistemlerini tasarlar, uygular ve geliştirir.

Tedarik mühendisi ne iş yapar?​

Peki tedarik zinciri mühendisliğinin amacı nedir? Müşterilerin iş hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilecek ideal çözümleri bulmak için çoklu tedarik zinciri senaryolarını modellemek ve test etmektir.

Mühendislikte kalite neden önemlidir?​

Mühendislikte kalite neden önemlidir?
Kalite kavramı, iş ve endüstri dünyasındaki rekabette işletmeleri en üst seviyelere taşıyan kriterlerin başında gelir. Bu nedenle işletmelerin ürün ve hizmetlerinin kalitesini sistematik olarak kontrol edebilmesi oldukça önemlidir.

Kalite mühendisi hangi sertifikaları almalı?​

Kalite mühendisi hangi sertifikaları almalı?
Kalite Yöneticiliği İle İlgili Eğitim Programlarımız ; ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ( Kalite Mühendisliği Eğitimleri için Temel ) ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi İç Denetçilik. ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ( Kalite Mühendisliği Eğitimleri için Temel )

Mühendislikte kalite nedir?​

Bir başka deyişle kalite, müşterinin ihtiyaç ve beklentilerine ilk defada, tam zamanında ve her zaman uymak olarak tanımlanabilir. Kalitede istenilen şartlara uyabilmek için öncelikle müşteri ihtiyaç ve beklentilerinin tarafsız bir gözle tespit edilmesi gerekir.

Kalite Mühendisliği ve Yöneticiliği eğitimini kimler alabilir?​

Kalite mühendisliği/yöneticiliği eğitimine kimler ve nasıl katılabilir? Kalite mühendisliği/yöneticiliği eğitimine; söz konusu meslekte uzmanlaşmak isteyen kişilerin yanı sıra, standartlarla ilgili gelişmeler konusunda bilgi almak isteyen katılımcılar, iş adamları ve firma temsilcileri de katılabilirler.

Kimler kalite uzmanı olabilir?​

Kimler kalite uzmanı olabilir?
Kalite konusunda bilgi sahibi olmak isteyen çalışanlar, Kalite uzmanı olarak kariyer yapmak isteyenler, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemini kurma yada hali hazırda olan sistemleri iyileştirme sorumlusu olarak çalışanlar başvurabilir.

Kalite mühendisi olmak isteyen bir bireyin bilmesi gerekenler oldukça geniş kapsamlıdır. İşte kalite mühendisi olmak için sahip olunması gereken bazı bilgi ve beceriler:

1. Teknik Yöntemler: Kalite mühendisleri, firmalara ait mal, hizmet veya süreç kalitesini ölçmek ve belirlemek için mühendislik birimlerinin teknik yöntemlerini kullanırlar. Bu nedenle, istatistik, veri analizi ve diğer teknik becerilere hakim olmaları önemlidir.

2. Kalite Yönetim Sistemleri: ISO 9001 gibi kalite yönetim sistemlerine hakim olmak, kalite mühendisleri için gereklidir. Bu standartları anlamak ve uygulamak, kaliteyi sağlamak açısından önemlidir.

3. Süreç Yönetimi: Kalite mühendisleri, işletmelerdeki süreçleri analiz edip iyileştirme fırsatlarını belirlerler. Bu nedenle süreç yönetimi ve iyileştirme konularında bilgi sahibi olmaları önemlidir.

4. Denetim ve Denetçilik: Kalite mühendisleri, kalite yönetim sistemlerinin etkinliğini değerlendirmek amacıyla iç denetimler yaparlar. Bu nedenle denetim ve denetçilik becerilerine sahip olmaları gereklidir.

5. Problem Çözme Yetenekleri: Kalite mühendisleri, karşılaştıkları kalite sorunlarını analiz edip çözüm geliştirmelidirler. Bu nedenle problem çözme becerilerine sahip olmaları önemlidir.

Kalite mühendisliği alanında çalışan bir birey, yukarıda bahsedilen alanlarda bilgi ve becerilere sahip olmalıdır. Bu sayede işletmelerin kalite seviyelerini yükseltmek ve süreçlerini iyileştirmek konusunda etkili bir şekilde çalışabilirler.

Geri